joi, iunie 1, 2023

Detoxifiere cu sucuri naturale: efecte benefice în timp record

Important de Citit

Ce trebuie să știi înainte să începi o astfel de cură de detoxifiere

Dacă te gândești că ți-ar prinde bine o detoxifiere a corpului, pentru că te simți mai grea de la atâta mâncare sau pentru că vrei să remediezi o problemă legată de piele sau de constipație, sucurile de fructe și legumele proaspete stoarse reprezintă o variantă preferată la ora actuală.

Puterea fructelor și legumelor este superioară oricărei alte categorii de alimente cu care oamenii mai obișnuiesc să țină regim.

Efecte benefice în timp record

În primul rând, atunci când urmărești o curățare prin care să elimini reziduurile toxice, să te simți ușoară, energică și suplă, iar în al doilea rând o bună metodă este detox-ul cu sucuri naturale. Partea bună este că, printr-o cură de 7-10 zile, vei constata un tranzit intestinal îmbunătățit, iar pe măsură ce elimini suficiente toxine prin rinichi și colon, vei observa cum pielea capătă strălucire, iar părul și unghiile sunt mai rezistente.

O parte mai puțin plăcută este faptul că poți simți cum sucurile nu-ți țin de foame, tu fiind obișnuită cu trei sau mai multe mese solide pe zi și atunci să nu poți susține întregul demers. Mai concret, să te oprești după 2-3 zile, de-abia când corpul își începuse eliminările serioase.

Dacă pe durata curei de detoxifiere nu ai scaun de doua ori pe zi și rinichii nu elimină reziduuri printr-o cantitate suficientă de urină colorată (galben indică o filtrare corectă, urina alb-transparentă una mai slabă), atunci e posibil ca toxinele stocate în corp s-o pornească pe căi diferite către ieșire; asta producând probleme de piele precum erupții sau eczeme, stări de rău, dureri de cap sau de alte organe.

În concluzie, detoxifierea cu sucuri fresh nu este indicată pentru oricine, din contră, este recomandată strict persoanelor care s-au deprins deja cu un regim vegetarian (aproximativ 2-3 săptămâni de acomodare în prealabil), apoi unul vegan (minim 1-2 săptămâni).

Dacă organismul suportă bine aceste treceri graduale, următorul și al treilea pas este un regim tip Master Cleanse, cu sucuri de fructe și legume crude, atâtea zile cât poți ține. Este important să nu treci direct de la o dietă diversificată la una lichidă, riști un efect negativ.

Ce greșeli să nu faci în dieta cu sucuri naturale

Este foarte important să nu treci de la o dietă procesată și diversificată direct la una lichidă pentru că riști un efect negativ, din motivele detaliate anterior. Pentru o detoxifiere benefică și blândă, poți oricând să-ți începi fiecare zi cu un suc fresh (cu citrice, tulpini de telină, morcov, sfeclă sau iarbă de grâu, simple sau combinate în funcție de preferințe) care va elibera intestinele și îți va da energie dacă este consumat direct pe stomacul gol, în loc de micul dejun.

Îți recomandăm să citești și articolul :5 MOTIVE PENTRU A ALEGE SPORTUL ÎN AER LIBER

 

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Cum să te ferești de agresorii online!

Cum să te ferești de agresorii online! Există câteva sfaturi utile pentru a vă feri de agresorii din social media: Ignorați...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -