duminică, mai 28, 2023

6 obiective turistice misterioase din România

Important de Citit

Oamenii au fost, sunt și vor fi întotdeauna atrași de supranatural, de mistere, de lucruri care nu își găsesc explicație în realitate, iar faptul că peste tot în lume există anumite locuri în care au loc fenomene ciudate îi fac și mai curioși. Și românii sunt atrași de aceste fenomene inexplicabile, iar acest articol își propune să prezinte câteva dintre cele mai misterioase locuri din România.

Pădurea Baciu

Unul din cele mai enigmatice locuri din România se află în inima Ardealului şi poartă numele de Pădurea Baciu sau Triunghiul Bermudelor de România. Se speculează că locul ar fi o poartă către o altă lume… Există voci care susţin că odată ce-au ajuns în acest loc au simţit lucruri neobişnuite, inexplicabile de oamenii de ştiinţă. Se mai spune și faptul că foşnetul frunzelor din copaci se transformă într-un zgomot ciudat şi majoritatea persoanelor au descris aceleaşi simptome: greaţă, stări de vomă, ameţeală, leşin, anxietate, depresie sau chiar pete şi arsuri pe piele.

Multă vreme lucrurile ciudate care se întâmplau în Pădurea Baciu au fost un subiect tabu, însă în ultimii ani tot mai mulţi curajoşi s-au aventurat… unii au avut parte de experienţe interesante, alţii nu. Fenomenele paranormale din acest loc sunt studiate din 1936, iar în ciuda evoluţiei tehnologiei, nici în ziua de astăzi specialiştii nu au ajuns la nicio concluzie.

Sarmizegetusa Regia

Este un oraş de 200 de kilometri pătrați, din care a fost scos la iveală doar o mică parte: Sarmizegetusa Regia… aceasta este cea mai recentă ipoteză oficială despre acest loc.

Majoritatea persoanelor care au ajuns la Sarmizegetusa spun că energia locului este ceva peste înţelegerea umană. Există persoane care garantează că sacerdoţi nevăzuţi încă susţin ritualuri, că numeroase duhuri încă bântuie locul şi că se simte prezenţa a numeroase entităţi, ghizi spirituali şi fiinţe superioare nouă. La fel ca în situaţia Pădurii Baciului, oamenii de ştiinţă ridică din umeri când sunt întrebaţi despre acest lucru, explicaţiile cele mai plauzibile venind până acum numai de la oamenii spirituali, pentru care acest loc este o poartă de comunicare cu o lume paralelă şi un loc ideal pentru meditaţie.

Peştera Polovragi

Este o peşteră despre care există multe poveşti diferite, însă toate au câteva lucruri în comun… subiecte paranormale inexplicabile şi un final de la care ţi se ridică părul. Se presupune că acest loc ar fi fost “casa” lui Zamolxe, zeul suprem al geto-dacilor, mai exact, locul în care acesta iniţia vraci, le dezvăluia din tainele lui şi îi învăţa cum să vindece.

Se presupune că această peşteră are numeroase tuneluri pe sub munţi, care duc către diferite locuri din ţară, că ascunde multe comori ale Dacilor, mai mult, că în interiorul ei ar exista chiar şi răspunsurile tuturor întrebărilor pe care oamenii de ştiinţă le caută de mult timp… un motiv suficient pentru ca un număr mare de localnici neînfricaţi şi de turişti aventurieri să intre în peşteră în căutare de bogăţie sau de răspunsuri… doar că majoritatea dintre cei care au încercat acest lucru au ieşit afară speriaţi de câte un lucru paranormal.

Poeni

Este un sat micuţ de la poalele Munţilor Poiana Ruscă care găzduieşte săteni cu poveşti foarte interesante, însă ciudate. Zeci de persoane au fost atacate de lupi, unele chiar au şi decedat, însă în zona respectivă nu mai există lupi de mai bine de 100 de ani. Chiar dacă zoologi afirmă că lupii nu atacă oameni doar dacă sunt turbaţi, urmele de pe corpul oamenilor şi descrierile lor nu indică altceva…

Oamenii din sat cunosc explicaţia ştiinţifică a poveştii, aşa că nu le mai rămâne să creadă decât că este vorba de un lup necurat, care apare în sat doar ca să le facă rău. Povestea lupului care sfâşie oameni după care dispare are o tradiţie în sat de mai bine de 200 de ani…

Balta Vrăjitoarelor din Pădurea Boldu-Creteasca

La doar 30 de minute de capitală se află satul Boldeşti, care găzduieşte un lac cu dimensiuni de câţiva metri, care an de an în preajma anumitor sărbători adună numeroase vrăjitoare din întreaga lume, în mare parte de etnie Romă, care vin şi fac numeroase ritualuri. Ele susţin că este un loc în care se deschid foarte uşor porţi către alte lumi.

Mai mult de atât, unii oameni din zonă susţin că au văzut numeroase animale care nu vor să bea apă din acest loc, alţii că au văzut tot felul de fenomene stranii în jurul bălţii: fulgere, sfere de lumină, că a început să bată vântul sau să plouă din senin, însă doar în acest loc.

Râpa Diavolului din satul Poiana Treistii

Râpa Diavolului din satul Poiana Treistii, județul Prahova, face și ea parte din cele mai misterioase locuri din România.

Legenda spune că aici cineva ar fi ascuns un mare tezaur și l-ar fi blestemat pentru ca nimeni să nu-l poată aduce la suprafață, dar se pare că cel care doarme în acest loc va visa calea de acces spre bogăție. Oamenii de aici spun însă că mulți au fost cei care au încercat să pună mâna pe tezaur, iar a doua zi după ce s-au trezit au înnebunit și au povestit cum niște ființe cu cap de taur au venit acolo.

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Vernisaj expoziție pictură

Iubitorii de artă sunt invitați joi, 25 mai 2023, la ora 18:00, la sediul Bibliotecii Județene „Panait Istrati” din...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -