joi, iunie 1, 2023

Cum poti sa obtii echipamente ieftine si moderne pentru birou?

Important de Citit

webmaster
webmasterhttp://e-prodesign.net
Fondator Electronic Professional Design, cu o experiență de peste 9 ani în webdesign.

Multi utilizatori aleg sa monteze un PC de jocuri second-handpentru a se bucura de joc, ceea ce, in cele din urma, este benefic.. Dar trebuie sa tineti cont de diferiti factori si aici  va aducem sfaturi foarte utile.

PC-urile de jocuri sunt unul dintre cele mai dorite echipamente de catre tineri si iubitorii de jocuri video, deoarece, pe langa faptul ca servesc ca si  instrument de lucru, au caracteristicile tehnice necesarepentru a stoarce la maximum noile versiuni din sectorul jocurilor video.

Originea echipamentului

Spre deosebire de componentele asamblate din fabrica sau computerele care vin la casele noastre direct din depozitele companiei, atunci cand cumparam un PC de jocuri second-hand nu stim nimic din trecutul acelui echipament.

Cum a fost tratat? A fost intretinut corespunzator? A fost supus unor conditii fizice nefavorabile (temperaturi ridicate, de exemplu)? Cat de mult i s-a cerut in timpul muncii? Aceste informatii sunt utile inclusiv atunci cand cumperi monitoare second hand si poti da click aici pentru mai multe detalii, astfel incat sa intelegi ce sunt de fapt aceste echipamente second hand.

Nu vom avea un raspuns fiabil la niciuna dintre aceste intrebari decat daca cunoastem personal proprietarul care ne vinde echipamentul.

Astfel, achizitia devine un fel de loterie. Este posibil sa luam un PC care cu greu a fost folosit pentru un pret interesant sau o constructie care, pe langa faptul ca serveste ca platforma de jocuri, a fost  folosit 24 de ore pe zi  prin minarea criptomonedelor si este gata sa… izbucneasca.

Aceeasi probabilitate avem si daca, computerul este in stare perfecta, deoarece  nu a fost niciodata deschis pentru a efectua o curatare preventiva si pentru a inlocui pasta termica a procesorului,GPU-ului si chipset-urilor.

Fara garantii

Achizitiile la mana a doua se fac astfel incat cumparatorul sa accepte bunurile in starea in care sunt primite. Acest lucru inseamna ca nici macar nu trebuie sa existe o problema cu computerul in prima instanta, daca colectarea nu se face manual si proprietarul initial trebuie sa faca transportul prin posta- exista posibilitatea ca ambalajul sa nu fie suficient de robust si echipamentul sa sufere daune in tranzit.

Acest lucru forteaza sa se bazeze pe buna credinta a vanzatorului, nu exista garantii de niciun fel. Cu deficitul de informatii, scenariile posibile au sanse egale: 50% ca achizitia ne dezamageste si ne face sa pierdem bani, 50% ca totul merge bine si facem o afacere buna.

Cu toate acestea, din punct de vedere strategic al unui cumparator cu un buget limitat, investirea a 800, 900 sau 1000 de euro intr-o achizitie la mana a doua fara garantii este un risc inconsumabil.

In acest caz, este mai logic sa continuam sa economisim pana cand putem face achizitia unui nou PC de jocuri mid-range, cu securitatea oferita de unitatile fizice inregistrate.

Degradarea prin utilizare

Chiar si cele mai mici operatii care sunt efectuate pe un computer, il uzeaza. De cate ori PC-ul a fost pornit si oprit are un efect si este dificil de cuantificat.

De fiecare data cand se efectueaza acest ciclu, apare un supracurent in sistem, cauzat in principal de pornirea motoarelor asociate cu ventilatoarele integrate in GPU-uri, ventilatoarele carcasei PC-ului si rotoarele unitatilor de hard disk. Aceste supracurente degradeaza toate circuitele prin care ruleaza.

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Cum să te ferești de agresorii online!

Cum să te ferești de agresorii online! Există câteva sfaturi utile pentru a vă feri de agresorii din social media: Ignorați...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -