luni, octombrie 2, 2023

Primul accident din istorie

Important de Citit

Primul accident a avut loc în anul 1869. Omul de știință irlandez Mary Ward călătorea pe atunci într-un automobil cu aburi, construit de verișorii ei, iar printr-un viraj într-o curbă, aceasta s-a dezechilibrat și a fost aruncată de pe scaun și a căzut în calea vehiculului. Una dintre roți a trecut peste ea și i-a rupt gâtul, ucigând-o instantaneu.

Un al doilea accident a avut loc în 1891 în Ohio City, când inginerul James Lambert conducea una dintre invențiile sale, când a avut o mică problemă. Accidentul a avut loc cu un motor pe benzină, ceva mai aproape de ceea ce majoritatea dintre noi credem a fi o mașină astăzi. James Lambert era împreună cu pasagerul James Swoveland, când mașina a lovit o rădăcină de copac, pierzând controlul, iar vehiculul s-a răsturnat. Ambii bărbați au suferit răni minore.

Primul accident de mașină în care a fost ucis un pieton sa înregistrat în anul 1896 atunci când Bridget Driscoll a alunecat pe o bordură din Londra și a fost ucisă de o mașină de producție anglo-franceză, alimentată cu gaz, și condusă de Arthur Edsall. Mașina avea o viteză maximă de patru mile pe oră, dar nici Edsall, nici Driscoll nu au reușit să evite izbirea.

Primul accident în care șoferul a murit s-a petrecut în anul 1898 atunci când englezul Henry Lindfield și fiul său conduceau de la Brighton la Londra. Aproape de sfârșitul călătoriei lor, Lindfield a pierdut controlul asupra mașinii în timp ce coborau un deal. Acesta a pierdut controlul mașinii și a intrat într-un gard. În timpul impactului Lindfield a fost aruncat de pe scaunul șoferului în fața mașinii, care s-a izbit de un copac. În această coliziune a fost prins și piciorul lui Lindfield. Fiul său nu a fost rănit și a fugit după ajutor. La spital, chirurgii au decis să-l amputeze. După operație, Lindfield a rămas inconștient și a murit a doua zi.

În România, primul accident grav de automobil a avut loc pe data de 7 decembrie 1907.

La intrarea în orașul Târgoviște, un automobil care rula cu o viteză de circa 30 km/oră, s-a răsturnat într-un șanț, șoferul scăpând cu viață, însă pasagerul pe nume A. Teodoru a murit.

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Nocturna Bibliotecilor la Brăila

Nocturna Bibliotecilor la Brăila Biblioteca Judeţeană Panait Istrati  își deschide larg porţile în seara de vineri, 29 septembrie 2023, între...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -