vineri, iunie 18, 2021

Primul accident din istorie

Important de Citit

Primul accident a avut loc în anul 1869. Omul de știință irlandez Mary Ward călătorea pe atunci într-un automobil cu aburi, construit de verișorii ei, iar printr-un viraj într-o curbă, aceasta s-a dezechilibrat și a fost aruncată de pe scaun și a căzut în calea vehiculului. Una dintre roți a trecut peste ea și i-a rupt gâtul, ucigând-o instantaneu.

Un al doilea accident a avut loc în 1891 în Ohio City, când inginerul James Lambert conducea una dintre invențiile sale, când a avut o mică problemă. Accidentul a avut loc cu un motor pe benzină, ceva mai aproape de ceea ce majoritatea dintre noi credem a fi o mașină astăzi. James Lambert era împreună cu pasagerul James Swoveland, când mașina a lovit o rădăcină de copac, pierzând controlul, iar vehiculul s-a răsturnat. Ambii bărbați au suferit răni minore.

Primul accident de mașină în care a fost ucis un pieton sa înregistrat în anul 1896 atunci când Bridget Driscoll a alunecat pe o bordură din Londra și a fost ucisă de o mașină de producție anglo-franceză, alimentată cu gaz, și condusă de Arthur Edsall. Mașina avea o viteză maximă de patru mile pe oră, dar nici Edsall, nici Driscoll nu au reușit să evite izbirea.

Primul accident în care șoferul a murit s-a petrecut în anul 1898 atunci când englezul Henry Lindfield și fiul său conduceau de la Brighton la Londra. Aproape de sfârșitul călătoriei lor, Lindfield a pierdut controlul asupra mașinii în timp ce coborau un deal. Acesta a pierdut controlul mașinii și a intrat într-un gard. În timpul impactului Lindfield a fost aruncat de pe scaunul șoferului în fața mașinii, care s-a izbit de un copac. În această coliziune a fost prins și piciorul lui Lindfield. Fiul său nu a fost rănit și a fugit după ajutor. La spital, chirurgii au decis să-l amputeze. După operație, Lindfield a rămas inconștient și a murit a doua zi.

În România, primul accident grav de automobil a avut loc pe data de 7 decembrie 1907.

La intrarea în orașul Târgoviște, un automobil care rula cu o viteză de circa 30 km/oră, s-a răsturnat într-un șanț, șoferul scăpând cu viață, însă pasagerul pe nume A. Teodoru a murit.

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -

Ultimile Noutați

Cum depistăm rapid depresia și cum combatem stările neplăcute produse de aceasta?

Deși poate părea greu de crezut, depresia este considerată una dintre cele mai comune afecțiuni ale mileniului curent. Stilul...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -

Comentarii

comentarii