joi, noiembrie 30, 2023

Materiale 3D Profesionale pentru Tehnică Dentară

Important de Citit

webmaster
webmasterhttp://e-prodesign.net
Fondator Electronic Professional Design, cu o experiență de peste 9 ani în webdesign.

Atunci când vine vorba de imprimarea unor produse dentare, principalele materiale utilizate sunt rășina și pulberile metalice.

Pentru imprimarea 3d este utilizată o serie extrem de largă de materiale. Tehnologia de imprimare 3d profesionale corespunde, printre altele, și unui anume tip de material – imprimantele FDM funcționează cu filamente din plastic, cele SLA folosesc rășini lichide, cele laser folosesc pulberi de polimer sau metal.

Rășina utilizată în imprimarea 3d

Rășina este un polimer lichid sensibil la lumină cu ajutorul căreia pot fi imprimate, printre altele, și diversele produse care se utilizează în domeniul medicinei dentare. Pentru a imprima un produs în dimensiunea 3d, are loc o depunere succesivă de straturi care sunt solidificate în cel mai scurt timp posibil prin UV. Elementele care urmează a fi realizate ajung să aibă aspectul unei piese din plastic rigid, dar neted. La bază, rășina este albă sau neagră, însă există și o gamă largă de rășini colorate (în zilele noastre pot fi găsite și rășini în culori precum roz, albastrum galbenm roșu sau gri). Nu este nevoie ca piesa finală să fie scufundată într-o baie de colorant, așa cum este nevoie în cazul poliamidei.

Pulberile metalice pentru imprimare 3d

Materialele metalice sunt uneie dintre cele mai utilizate materiale pentru imprimarea 3d. Acestea sunt utilizate îndeosebi de către producătorii din domenii diverse de producție. Cele mai frecvente obiecte metalice care sunt utilizate pentru tipărire sunt cele cu pulberi metalice topite cu laser (DMLS). Utilizând această modalitate de imprimare 3d, pe care o poți combina cu optimizarea topologică, se pot obține piesele mai ușor decât piesele tradiționale. Mai mult decât atât, acestea sunt și mai rezistente, dat fiind că beneficiază de geometrii optimizate. Este vorba despre una dintre caracteristicile preferate de industria aeronauticii, mai ales pentru performanțele obținute și pentru economia de combustibil.

Am precizat mai sus că materialele utilizate pentru imprimarea 3d cele mai cunoscute sunt rășina și pulberile metalice, însă utilizarea unuia sau altuia ori a altor materiale este definită de tehnologia prin care este realizată imprimarea. Produsele obținute în acest sens se pot referi la coroane sau proteze dentare, la dinți temporari sau diverse alte produse dentare care sunt utilizate în cabinetele medicilor stomatologi pentru tratarea adecvată a pacienților. Utilizarea unor materiale de înaltă calitate, combinată cu utilizarea celor mai noi tehnologii în domeniu, rezultă în obținerea unor rezultate dorite care asigură nu numai succesul medicului, ci și mulțumirea deplină a pacientului.

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Pește sau rechin? Ce tip de jucător de poker ești?

Pește sau rechin? Ce tip de jucător de poker ești? În lumea pokerului, jucătorii sunt împărțiți în mai multe categorii....
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -