duminică, mai 28, 2023

Știți ce piese auto OEM sau OE sunt? Aflați ce prețuri avantajoase au, care vă vor salva buzunarul!

Important de Citit

Care este diferența între piesele auto și accesoriile pentru mașini de tip OEM, OE sau AfterMarket? Pasionații de autovehicule cunosc în general semnificația acestor indicative uzuale, care apar trecute în documentele ce arată proveniența pieselor auto. Care este diferența între piesele auto și accesoriile pentru mașini de tip OEM, OE sau AfterMarket? Pasionații de autovehicule cunosc în general semnificația acestor indicative uzuale, care apar trecute în documentele ce arată proveniența pieselor auto. Indicativele principale pentru bogatul sortiment de piese auto de pe piața auto sunt:

OE sau Original Equipment  arată faptul că piesele sunt originale, ele sunt utilizate la asamblarea autovehiculelor noi. Aceste piese auto au logo-ul mărcii auto sau sigla producătorului mașinii. Ele au trecut pe ambalaj și logo-ul furnizorului  și sunt de cea mai bună calitate. Acestea sunt recomandate pentru autovehicule noi, sau care nu sunt mai vechi de 3 ani.

OEM sau Original Equipment Manufacturer înseamnă că piesele sunt produse de un furnizor care le personalizează cu brand-ul său propriu, el certifică faptul că ele au fost produse în conformitate cu specificațiile, dar și cu standardele producătorului autovehiculului. Aceste piese sunt de calitatea pieselor originale, le pot înlocui cu succes pe acestea. Prin urmare, clienții pot cumpăra piese care au un nivel de calitate impus de producătorul de mașini, la un preț mai avantajos, dar acestea nu vor avea logo-ul mărcii autovehiculului. Piesele auto OEM sunt recomandate pentru autovehicule care au vechimea între 3-5 ani.

AM sau AfterMarket înseamnă că piesele sunt omologate de organismele internaționale, dar nu au logo-ul producătorului auto. Aceste piese nu sunt contrafăcute, deși deseori se crede asta.

OEQ sau Original Equipment Quality înseamnă că piesele de schimb sunt de calitate comparabilă. Ele sunt recomandate pentru autoturisme cu o vechime mai mare de 8 ani.

Alegerea corectă a pieselor auto, din punct de vedere calitativ, poate prelungi cu siguranță viața autovehiculului. Prin folosirea unor piese auto de brand, care sunt de cea mai bună calitate, poți face economie în sensul că poți scăpa de anumite cheltuieli mai mari pentru alte piese, pe viitor.

În magazinele online de piese auto poți găsi produsele de care ai nevoie. Nu trebuie decât să intri pe acest site și să te convingi cât de simplu poți să achiziționezi piese auto și accesorii pentru autovehicule online. Poți alege marca, modelul și motorizarea mașinii având filtru integrat Tecdoc. După ce alegi modelul tău de mașină în Filtru trebuie să selectezi piesele de care ai nevoie din secțiunea Categorii și Subcategorii, le studiezi și apoi le adaugi în coșul de cumpărături online.

Dacă ai întrebări sau nelămuriri în legătură cu anumite produse poți accesa suportul telefonic de Luni până Vineri. De asemenea, ai Chat Online Virtual unde poți discuta cu un consultant RapidAuto (acesta îți va răspunde pe WhatsApp, e-mail sau la telefon) și Formular de Cerere-Ofertă pentru a primi o ofertă de preț personalizată.

Finalizarea unei comenzi se face dacă îți faci un cont pe site, în care trebuie să treci câteva date personale. În acest fel poți vizualiza toate comenzile pe care le faci și desigur îți poți modifica și datele personale dacă este necesar.

Pentru a comanda piese auto este important să știi datele mașinii, informații pe care le găsești în talonul mașinii. Prin identificarea mașinii poți alege corect piesele de care ai nevoie. După ce ai achiziționat piesele și accesoriile auto trebuie să alegi un mecanic bun, de încredere, astfel vei evita abuzurile de reparații auto. Ar fi bine să apelezi la ajutorul unui service auto recomandat de alte persoane în care ai încredere și care au fost mulțumite de lucrările realizate. Sunt service-uri auto care nu vând piese auto, dar care îți pot recomanda o opinie obiectivă cu privire la ce fel de piese auto de marcă să achiziționezi.

Este recomandat să fii bine informat cu privire la autovehiculul tău, să știi cât mai multe aspecte despre el, pentru a putea elimina eventualele probleme de reparații. De multe ori poți depista anumite probleme obișnuite ce pot să apară la un moment dat, în funcție de ascultarea unor zgomote ciudate, detectarea unor diferențe în manipularea mașinii, prin observarea unor probleme evidente vizual sau sesizarea unor mirosuri neobișnuite. Zgomotele stridente legate de turația motorului, scârțâitul, mirosurile ciudate sunt doar câteva indicii valoroase că autovehiculul are nevoie de o revizie tehnică. Când apar astfel de semne nu întârzia să mergi la un service auto pentru o verificare și pentru reparații.

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Vernisaj expoziție pictură

Iubitorii de artă sunt invitați joi, 25 mai 2023, la ora 18:00, la sediul Bibliotecii Județene „Panait Istrati” din...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -