joi, decembrie 9, 2021

Ziua internațională a persoanelor vârstnice

Important de Citit

Ziua internațională a persoanelor vârstnice este marcată în fiecare an în data de 1 octombrie pentru promovarea drepturilor persoanelor de vârsta a treia, prin încurajarea de a participa activ la viața economică, politică, socială și culturală, dar și pentru promovarea unei imagini pozitive a îmbătrânirii. Fenomenul îmbătrânirii populației implică necesitatea acordării unei atenții sporite problemelor cu care se confruntă persoanele în vârstă, în special în privința riscului sărăciei și excluziunii sociale.

Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila marchează acest eveniment prin organizarea expoziției “Cărți pentru bunici”, care poate fi vizitată la parterul Secției Împrumut pentru Adulți în perioada 1-8 octombrie. Expoziția este realizată de Doina Lalu, bibliotecar. De asemenea, instituția organizează lunar activități creative cu vârstnicii de la Căminul “Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, în cadrul proiectului “Biblioamici pentru bunici”, coordonat de bibliotecara Camelia Aurelia Cherciu. Activitățile desfășurate sub deviza Și ei sunt ai noștri (lectură, desen, împletituri, spectacole de sărbători, dans, artizanat, etc.) constituie o terapie care poate fi pentru cei în vârstă un mod de vindecare fizică, psihică și spirituală.

Comentarii

comentarii

Articolul precedentPui cu miere și sos de unt
Articolul următorBurger cu fasole și chilli
- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -

Ultimile Noutați

În memoriam Marin Sorescu

În perioada 8-20 decembrie 2021 Biblioteca Județeană "Panait Istrati" Brăila organizează expoziția documentară "Unde fugim de acasă?" dedicată lui...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -

Comentarii

comentarii