miercuri, martie 29, 2023

Sfaturi utile pentru întreţinerea terenurilor de fotbal cu gazon artificial

Important de Citit

Terenurile de fotbal cu iarbă artificială arata întotdeauna impecabil, se pot folosi fără probleme pentru diverse activităţi şi evenimente, sunt durabile şi rezistă foarte bine la condiţiile vitrege de vreme. Nu necesită irigare, fertilizare şi tundere iar întreţinerea este mult mai uşoară şi mai puţin costisitoare.

Iată câteva sfaturi utile pentru a îngriji adecvat un teren artificial fotbal! Dacă vei ţine cont de acestea, gazonul sintetic va dura mulţi ani şi, totodată, va arăta întotdeauna cât se poate de bine.

Îndepărtează imediat petele

Deşi gazonul sintetic este 100% impermeabil şi nu se poate păta în contact cu noroiul, apa sau praful, sunt pete care trebuie îndepărtate imediat pentru a nu provoca daune. Poate fi vorba despre mizerii produse de animale, sânge sau substanţe diverse. Secretul pentru a menţine un gazon sintetic fotbal în stare impecabilă este să îndepărtezi petele imediat.

Îndepărtează reziduurile după fiecare eveniment

De asemenea, pentru a menţine calitatea gazonului, este important să fie îndepărtate imediat resturile şi reziduurile. Este o operaţie care necesită minuţiozitate şi consecvente, dar în acest fel se păstrează calitate fibrelor sintetice de iarbă. Gazonul sintetic ar trebui curăţat cu atenţie după fiecare eveniment important.

Alege cu atenţie soluţiile de curăţare

Dacă vei folosi soluţii de curăţare pentru un gazon artificial, stai departe de cele care conţin înălbitori. Aceştia pot deteriora firele sintetice de iarbă, pot afecta pământul de dedesubt şi pot decolora gazonul care se va uza şi mai repede în timp. Alege să cureţi gazonul sintetic cu apă fierbinte şi săpun.

Nu folosi vehicule motorizate pe un gazon sintetic

ATV-urile, maşinile de golf sau alte vehicule motorizate nu trebuie folosite pe iarba sintetică. Greutatea vehicului şi anvelopele pot rupe firele dintr-un gazon artificial fotbal. Preţul poate fi mare! Sigur, există situaţiile în care un jucător trebuie să fie scos de pe teren şi, uneori, poate apare necesitatea utilizării unui autovehicul. Însă, este de preferat ca aceste situaţii să fie evitate.

Păstrează rece gazonul în zilele toride

Căldura poate deteriora un gazon sintetic. De acea, în zilele toride de vară, trebuie să te asiguri că uzi gazonul pentru a-l răcori puţin şi a-i menţine forma şi culoarea.

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Atelier mobil de pictură la Brăila

Atelier mobil de pictură la Brăila Atelierul mobil de pictură va fi montat pentru două zile la Brăila și va...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -