duminică, iunie 13, 2021

Eveniment de Ziua Franței la Brăila

Important de Citit

Primaria Municipiului Braila va invita joi, 14 iulie 2016, incepand cu ora 16.00, sa participati la un eveniment special dedicat Zilei Nationale a Frantei.

“Vive la France, Vive Braila”  isi propune sa aduca in fata publicului brailean, chiar in Piata Edmond Nicolau nr. 4, la Centrul National de Informare si Promovare Turistica, cel putin patru lucruri interesante despre Franta.

Cu ajutorul profesoarei Catrinel Volcu de la Liceul de Arte “H Darclee” ne vom aminti despre faptul ca Paris, capitala Franţei, este o adevărată metropolă culturală a lumii cu 13 universităţi cu peste 300.000 studenţi, cu zeci de asociaţii şi societăţi ştiinţifice şi culturale, edituri renumite (Gallimard, Hachette etc.), circa 60 de teatre, operă si circa 50 mari muzee (Musée du Louvre, Carnavalet, Musée National de l’Art Moderne, Musée National des Techniques, Musée d’Orsay, de artă modernă, muzeele Rodin, Picasso, Salvador Dalli, Brâncuşi).

Trupa de dans Lyl Motion, coordonata de Liliana Stan, ne va reaminti ca arta dansului este o forma unica de exprimare, folosindu-se de limbajul universal al corpului, pe care toata lumea il intelege, indiferent ca este vorba de balet, dans contemporan, hip-hop, salsa sau flamenco.

Si in aceasta saptamana Asociatia Voces Concordiae, condusa de Petrea Gogu, va oferi un adevarat show cu muzica frantuzeasca.

Cel de-al patrulea element este unul supriza, insa organizatorii evenimentului stiu cu siguranta ca brailenii vor reusi sa desluseasca misterul, cel putin pana joi, 14 iulie, la ora 16.00.

Sunt si alte lucruri interesante despre francezi si despre Franta, de exemplu:

 Datorita diversitatii sale culturale, a reliefului ce variaza de la muntii Alpi la plajele insorite si a frumusetii sale, Franta este cea mai vizitata tara lumii; anual primeste in jur de 83 de milioane de oameni, mai mult decat propria populatie;

Exista o cafenea in Paris in care daca nu spuneti “Buna ziua” si “va rog”, cafeaua este mai scumpa; astfel, preturile sunt: “O cafea” – 7 euro, “O cafea va rog” – 4.25 euro si “Buna ziua, o cafea va rog” – 1.40 euro;

Pana in 1964, femeile franceze trebuiau sa ceara acordul sotilor pentru a-si face pasaport sau cont bancar;

Cuvantul “salut” inseamna atat “Buna” cat si “La revedere”!

 

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -

Ultimile Noutați

Pereți liberi și confort fără egal în orice locuință – descoperă încălzirea în pardoseală

Soluții energetice eficiente de încălzire, în 2021 Când pășiți pe o podea cu încălzire radiantă, experimentați confortul la ...superlativ! Grație...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -

Comentarii

comentarii