joi, noiembrie 30, 2023

Televizoare ce colectează date fără acordul proprietarilor

Important de Citit

Foarte multe televizoare smart produse de mărci din China își spionează utilizatorii, iar una dintre mărcii se vinde inclusiv în România, în magazine online mari.

În statul asiatic a izbucnit un scandal după ce un utilizator a descoperit că firma de cercetare Gozen Data, din capitala Beijing, colectează date de la sute de milioane de televizoare, fără acordul proprietarilor.

Utilizatorul care a descoperit această problemă a publicat detalii pe un forum. El a observat că televizorul lui, marca Skyworth, se mișca încet ( această marcă fiind în anul 2020, al treilea cel mai popular brand de televizoare din China, după Xiaomi și Hisense).

Utilizatorul televizorului a început să analizeze programele instalate pentru a descoperi care este motivul. Astfel, el a dat peste o aplicație care folosea rețeaua Wi-Fi la fiecare 10 minute pentru a transmite o gamă largă de informații către site-ul Gozen Data. Printre acestea informații se numără: date despre dispozitivele smart conectate la rețeaua Wi-Fi, numele rețelelor vecine, cine folosește rețeaua, ce aplicații sunt folosite pe televizoare și ce urmăresc utilizatorii, inclusiv pe platformele de streaming video.

Programul este instalat pe 140 de milioane de televizoare inteligente, folosite de 457 de milioane de cetățeni.

În România televizoarele Skyworth au fost vândute de evoMAG. La eMAG sunt disponibile aparate de aer condiționat, inclusiv inteligente, sub aceeași marcă. Însă pe data de 27 aprilie Marca Skyworth, care se vinde inclusiv în România, a anunțat, că a tăiat accesul Gozen Data la dispozitivele pe care le produce.

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Pește sau rechin? Ce tip de jucător de poker ești?

Pește sau rechin? Ce tip de jucător de poker ești? În lumea pokerului, jucătorii sunt împărțiți în mai multe categorii....
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -