miercuri, martie 29, 2023

Biblioteca Digitală a Brăilei

Important de Citit

Utilizatorii de internet au acces gratuit și deschis la Biblioteca Digitală a Brăilei, cel mai „tânăr” proiect al Bibliotecii Județene ”Panait Istrati”. Deși activitatea de digitalizare a colecțiilor a început cu mulți ani în urmă, dezideratul de a oferi publicului nostru o accesare cât mai ușoară și rapidă a documentelor aflate în domeniul public s-a concretizat în anul 2022. Acum se poate regăsi o serie diversă de documente digitizate de tip text, imagine, audio sau video, copii digitale fidele ale documentelor aflate în patrimoniul instituției, prelucrate astfel încât să poată fi consultate pe loc, de oriunde, oricând, doar cu un click distanță.

Biblioteca Digitală a Brăilei este dinamică, în fiecare zi se adaugă noi și noi obiecte digitale care sperăm să trezească interesul tuturor celor care vor accesa aceste colecții virtuale. Biblioteca depune eforturi pentru a-și deschide colecțiile cât mai larg posibil publicului de pretutindeni, în scop de cercetare, educație sau simplă curiozitate.
Informațiile sunt organizate pe domenii de interes astfel: cărți vechi românești, manuscrise, cărți poștale, fotografii, hărți, bibliografie școlară, medalistică, ziare și reviste, articole, ziare vechi brăilene și naționale etc.

Biblioteca Digitală a Brăilei poate fi accesată aici: https://toread.bjbraila.ro/opac/searchnew

Vă dorim lectură digitală cât mai plăcută și folositoare!

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Atelier mobil de pictură la Brăila

Atelier mobil de pictură la Brăila Atelierul mobil de pictură va fi montat pentru două zile la Brăila și va...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -