luni, februarie 26, 2024

Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila – Comunicat de presa ianuarie 2024 – Eveniment robotică Dual Meet

Important de Citit

webmaster
webmasterhttp://e-prodesign.net
Fondator Electronic Professional Design, cu o experiență de peste 9 ani în webdesign.

Comunicat de presă

Echipa de robotică a Bibliotecii Județene „Panait Istrati” din Brăila – Helix, alături de prietenii lor de la echipa de robotică RoSophia din Galați și-au unit forțele și, sub patronajul Consiliului Județean Brăila și a Primăriei Brăila, cu directa implicare a Bibliotecii Județene „Panait Istrati” din Brăila și Asociației Naţionale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) – Filiala Brăila, vor organiza prima competiție de tip MEET, între 20 de echipe de robotică, ce va avea loc la Palatul Tineretului din Brăila, Calea Călărașilor nr. 52, în data de 13 ianuarie 2024, începând cu ora 11 pentru publicul larg.

În acelaşi weekend şi în aceeaşi locaţie, pe 14 ianuarie va avea loc ROBOFEST – DUAL EDITION. La acest eveniment se vor putea vedea expoziţii de roboţi de toate categoriile pregatite de cele două echipe de robotică şi de către sutele de copii ce iau parte la eveniment. De la puternicii roboţi ce participă în cea mai mare competiţie de robotică destinată liceenilor, FIRST Tech Challenge, până la roboţi din lego ce urmăresc linii şi execută sarcini pe planșe de concurs, la Robofest vor putea fi văzute zeci de invenţii făcute de elevi din judeţele Brăila şi Galaţi.

Este o ocazie specială pentru toți cei pasionați sau interesați de robotică și educație STEAM (știință, tehnologie, inginerie, artă și matematică) din Brăila, și nu numai, să asiste la derularea live a unei etape a concursului First Tech Challenge Romania (FTC), care a devenit cel mai puternic eveniment de robotică din România, cu peste 200 de echipe, înscris și într-un calendar internațional, și în care participă cele două echipe organizatoare, Helix și RoSophia, premiate la celelalte ediții ale concursului, precum și echipele din Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Buzau, Tulcea, Ialomița, Călărași, Constanța.

Echipele înscrise la ediția din acest an a First Tech Challenge vor trece prin Competiții locale MEET, unde iși testează abilitățile tehnice și de strategie de joc. Sunt 45 de astfel de competiții planificate în toată țara, printre care și cea de la Brăila, unde se strânge punctajul necesar promovării în următoarea etapă, cea regională.

Se cuvine să amintim că Asociația non-profit Nație Prin Educație, fondată de Dana Războiu în parteneriat cu BRD Groupe Société Générale, a deschis noi drumuri în domeniul roboticii în România – începând cu anul 2016, prin intermediul FIRST Tech Challenge, care promovează și susține educația STEAM pentru elevii de liceu și mentorii lor. Încă din 2016, asociația este Program Delivery Partner Romania pentru programul internațional FIRST Tech Challenge, care are finala mondială la Houston – SUA, aflat acum la a VIII-a ediție.

Vă așteptăm, așadar, fără limită de vârstă, la un eveniment în premieră, un eveniment unic, plin de pasiune, inventivitate, inteligență și competitivitate, un eveniment care vă va prezenta cum arată viitorul prin ochii unor tineri cu adevărat extraordinari, într-o atmosferă cum nu ați mai trăit niciodată.

Mai multe informaţii puteţi obţine consultând:

https://www.facebook.com/BibliotecaBraila

https://www.facebook.com/helixrobotics

Biblioteca Județeană ,,Panait Istrati” Brăila

Adresa: Piața Poligon, nr.4, Brăila

Tel./ Fax. 0239626128/ 0239619588 ,

Manager: Dragoș Adrian Neagu

Persoana de contact: Silviu Octavian Gheorghe, mentor echipa Helix

Telefon: 0728 128 928

E-mail: helixache@gmail.com

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Joc și Artă, vernisaj expoziție

Joi, 15 februarie 2024, ora 17.00, la Sala de Lectură din cadrul Bibliotecii Județene Panait Istrati Brăila va avea...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -