joi, noiembrie 30, 2023

CODE Kids FEST Brăila, târg de știință

Important de Citit

CODE Kids FEST Brăila, târg de știință

Copiii pasionați de știință și tehnologie din patru județe își dau întâlnire, vineri, 27 octombrie, între orele 11.30 – 14.00, la Biblioteca Județeană „Panait Istrati”, la cea de-a II-a ediție a Târgului Regional de Știință CODE Kids FEST Brăila 2023.

Evenimentul se desfășoară în cadrul proiectului „CODE Kids – Programează viitorul comunității tale”, dezvoltat de Fundația Progress și are ca scop crearea unei mișcări de coding și STEM în care copii, tineri și bibliotecari din mediul rural și urban își dezvoltă competențele digitale și se implică în viața comunității prin rezolvarea unor teme digitale creative. Prin activitățile de formare și atelierele organizate este deschisă o altă fereastră către explorarea lumii digitale cu oportunitățile sale de dezvoltare și învățare, astfel încât peste 4.600 de copii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani să fie încurajați să se implice activ și chiar să urmeze o carieră în tehnologie. Programul a primit Premiul III la Secțiunea Educație și Învățământ în cadrul Galei Societății Civile, ediția 2023.Târgurile de ştiinţă şi tehnologie pentru copii demonstrează că aceştia nu au limite şi nici bariere în ceea ce priveşte creativitatea.

Cluburile de coderi participante, respectiv echipele bibliotecilor publice din Ovidiu, Medgidia, Constanța, Tulcea, Sarichioi, Brăila, Chiscani, Galați și FierbinţiTârg, vor prezenta proiecte din sfera tehnologiei și științei și experimente de inginerie aplicată. Evenimentul are loc în Spațiul Multicultural „Dunărea” din cadrul bibliotecii și este coordonat de Ștefăniță Alecu, analist programator.

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Pește sau rechin? Ce tip de jucător de poker ești?

Pește sau rechin? Ce tip de jucător de poker ești? În lumea pokerului, jucătorii sunt împărțiți în mai multe categorii....
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -