luni, octombrie 2, 2023

Comunicat de presă – Biblioteca Județeană „Panait istrati” Brăila – 4 iulie

Important de Citit

Comunicat de presă

Ziua de 4 iulie este Ziua Independenței Statelor Unite ale Americii. În această zi, în anul 1776, pe atunci cele 13 colonii americane își declarau independența față de Imperiul Britanic, un eveniment care a condus la naşterea Statelor Unite ale Americii ca entitate suverană.

Rotary Club Brăila și Interact Club Brăila împreună cu Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila  organizează, în data de 4 iulie 2023, de la ora 17:00, la Centrul Multicultural „Dunărea” din cadrul bibliotecii, un eveniment care are ca scop să sublinieze importanța zilei de 4 iulie în istoria Statelor Unite ale Americii și impactul major pe care acestea îl au în cadrul democrației globale. De asemenea, se vor prezenta aspecte ale relațiilor dintre Statele Unite și România atât în plan politic, dar și economic și militar. Parteneriatul Strategic cu SUA a reprezentat, de altfel, un reper esenţial al politicii externe româneşti, unul dintre pilonii de bază ai acesteia, alături de apartenenţa la Alianţa Nord-Atlantică şi la Uniunea Europeană.

În cadrul evenimentului se vor identifica și discuta oportunități de afaceri și proiecte care, în colaborare cu mediul privat american, ar putea aduce un aport la dezvoltarea echilibrată a economiei brăilene, pentru că este cunoscut faptul că, de-a lungul timpului, Rotary Club Brăila, prin inițiativele sale, a adus o contribuție semnificativă pentru viața comunității locale. Biblioteca Județeană ”Panait Istrati” este unul dintre beneficiari prin donația a peste 8000 volume cu ajutorul cărora s-a înființat Centrul Cultural American, și ,,American Shelf”, vizitate și de ambasadorii SUA în România, de-a lungul anilor.

Toți cei interesați sunt așteptați la eveniment.

Mai multe informaţii puteţi obţine consultând: https://www.facebook.com/BibliotecaBraila

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Nocturna Bibliotecilor la Brăila

Nocturna Bibliotecilor la Brăila Biblioteca Judeţeană Panait Istrati  își deschide larg porţile în seara de vineri, 29 septembrie 2023, între...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -