duminică, mai 28, 2023

Ziua Bibliotecarului, expoziție

Important de Citit

Ziua Bibliotecarului, expoziție Nu există prieten mai loial decât cărțile (Ernest  Hemingway) – expoziție documentară organizată cu ocazia Zilei Internaționale a cărții și a dreptului de autor și a Zilei Bibliotecarului (23 aprilie)

 

În perioada 21 aprilie – 8 mai 2023, Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila organizează o expoziție documentară intitulată Nu există prieten mai loial decât cărțile care conține documente aflate în colecțiile sale și care sunt disponibile pentru împrumut. Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de Autor se sărbătorește anual pe 23 aprilie, la inițiativa UNESCO cu scopul de a promova cititul, publicarea de cărți, dar și drepturile de autor. Prima astfel de manifestare s-a desfășurat în anul 1995 și de atunci în aproape toate țările lumii au loc acțiuni de omagiere a cărții, a autorilor, a editorilor, a librarilor, a bibliotecarilor și a cititorilor. În toată lumea, sunt organizate expoziții de carte, lecturi publice și tot felul de manifestări menite să încurajeze și să popularizeze lectura.

 

În țara noastră data de 23 aprilie este prilej de triplă bucurie pentru noi: pe lângă sărbătoarea Sfântului Gheorghe, serbăm Ziua Internațională a Cărții și începând cu anul 2005 aniversăm în fiecare an nobila profesie de bibliotecar printr-o zi special dedicată – Ziua Bibliotecarului din România.

Expoziția este realizată de Florentina Petcu și poate fi vizionată la parterul secției Împrumut Cărți pentru Adulți.

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Vernisaj expoziție pictură

Iubitorii de artă sunt invitați joi, 25 mai 2023, la ora 18:00, la sediul Bibliotecii Județene „Panait Istrati” din...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -