miercuri, iunie 7, 2023

„Enigmatici și cuminți…”, expoziție dedicată zilei internaționale a persoanelor vârstnice

Important de Citit

Consacrată ca Zi Internațională a Persoanelor Vârstnice încă din 1991, prima zi de octombrie este un prilej de a-i onora pe cei care care ne-au dat viaţă, ne-au înseninat copilăria, ne-au luminat drumul spre ceea ce suntem astăzi şi care încă îşi fac griji pentru noi, oricât am fi de puternici. Ziua Persoanelor Vârstnice nu este doar o sărbătoare a familiei, ci şi a comunităţii.

Îi cinstim, la 1 octombrie, pe toţi concetăţenii noştri ajunşi la vârsta înţelepciunii, fiindu-le recunoscători pentru tot ce au construit pentru noi.

În 1948 Organizația Națiunilor Unite a avut plăcuta inspirație să fixeze sărbătorirea vârstnicilor pe 1 octombrie, gândindu-se că această zi este în plină toamnă și că în general, toamna este anotimpul bilanțurilor. Această zi doreşte să sensibilizeze societatea, instituţiile statului şi organizaţiile neguvernamentale în privinţa problemelor unei categorii tot mai largi de persoane, cu nevoi şi aşteptări specifice.

Sărbătoarea este un semn de recunoaștere a aportului pe care persoanele vârstnice îl au la dezvoltarea economico-socială a țărilor, evenimentul consemnând o nouă viziune asupra rolului pe care aceste persoane îl joacă în viața societății, prin implicarea lor atât în educarea tinerelor generații, cât și, efectiv, la asigurarea bunăstării economice a gospodăriilor din care fac parte.
Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila marchează acest eveniment prin organizarea expoziției documentare „Enigmatici și cuminți…” care poate fi vizitată la parterul Secției Împrumut pentru Adulți în perioada 1 – 18 octombrie 2021.
Expoziția este realizată de Doina Lalu, bibliotecar.

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Cum să te ferești de agresorii online!

Cum să te ferești de agresorii online! Există câteva sfaturi utile pentru a vă feri de agresorii din social media: Ignorați...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -