duminică, mai 28, 2023

Alimente bogate în proteine

Important de Citit

Căutați alimente bogate în proteine care să vă ofere senzația de sațietate, dar în același timp, să nu conțină nici multe calorii ? Atunci ați ajuns în locul potrivit. Alimentele bogate în proteine ​​nu numai că vă pot ajuta să slăbiți, dar împreună cu carbohidrații și fibrele, ele fac și metabolismul să funcționeze. În acest articol veți afla ce alimente conțin proteine, pentru mese mai bogate dar mai reduse caloric.

Majoritatea dintre voi vă întrebați acum: Dar ce alimente sunt bogate în proteine? Vă informăm că pentru a avea o dietă sănătoasă, alimentele proteice sunt esențiale. Proteinele sunt componente fundamentale ale tuturor celulelor noastre și joacă un rol esențial în dezvoltarea musculară și în reducerea grăsimii corporale. Deoarece organismul nostru nu are capacitatea să le producă de unul singur, trebuie să luăm proteinele din alimente.

Mai jos am pregătit o listă a celor mai bune surse de proteine ​​animale și vegetale precum și beneficiile acestora:

✔ carne

✔ peşte

✔ ouă

✔ lapte și produse lactate

✔ leguminoase

✔ nuci și semințe

✔ cereale integrale

✔ produse din soia

? Pieptul de pui: este o sursă slabă de proteine. Majoritatea caloriilor sale provin direct din proteine, important este să-l mănânci fără piele. Un piept de pui de 136g fără piele oferă aproximativ 26 g de proteine.

? Porumb: Porumbul galben are aproximativ 15,6 g de proteine ​​la 100 g. În plus, porumbul conține, de asemenea, o cantitate bună de fibre și minerale, inclusiv calciu.

? Somon: este un pește bogat în grăsimi omega-3, care contracarează colesterolul rău și îmbunătățesc colesterolul bun, somonul este, de asemenea, o sursă excelentă de proteine ​​și vă poate ajuta să vă simțiți mai bine după mese.

? Ton: este o sursă excelentă de proteine, dar are și un conținut foarte scăzut de calorii. 100 g de ton proaspăt oferă aproximativ 23 g de proteine.

? Broccoli: este printre legumele ce conțin foarte multe proteine. 100 g de broccoli au aproape 2,6 g de proteine ​​și o varietate de substanțe nutritive, cum ar fi folatul și potasiul.

? Năut: este un aliment perfect pentru cei care doresc să urmeze o dieta cu alimente bogate în proteine. Este bogat în fibre și substanțe nutritive care îmbunătățesc sănătatea inimii și a oaselor.

? Carne de porc: Carnea de porc slabă este o sursă bună de proteine. Friptura sau fileul de porc sunt alegeri bune de inclus într-o dietă. Cu toate acestea, trebuie evitate produsele din carne de porc, cum ar fi slănina.

? Iaurt grecesc: Iaurtul grecesc simplu, cu conținut scăzut de grăsimi conține până la 19 g de proteine la 200 g. Important este să alegeți întotdeauna iaurtul grecesc simplu și să-l evitați pe cel care conține zahăr adăugat.

? Mazăre: are un conținut ridicat de proteine, fibre și alți nutrienți. Mazărea este ieftină, ușor de găsit și poate fi inclusă cu succes în multe rețete delicioase.

Multe dintre mâncărurile și gustările noastre conțin prea multă sare, prea mulți carbohidrați, prea mult zahăr și prea puține proteine ​​și fibre. Chipsurile de cartofi au doar 6 g proteine ​​la 100 g. Fulgii de porumb și pâinea din făină albă au aproximativ 8 g de proteine ​​la 100 g.

Un sfat important: Aruncați o privire (la toate alimentele) de pe spatele etichetei la tabelul nutritional atunci când faceți cumpărături.

Îți recomandăm să citești și articolul: Ce îți cere de fapt organismul când ai poftă de ceva dulce sau sărat?

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Vernisaj expoziție pictură

Iubitorii de artă sunt invitați joi, 25 mai 2023, la ora 18:00, la sediul Bibliotecii Județene „Panait Istrati” din...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -