duminică, iunie 4, 2023

Berlin, Cannes, Karlovy Vary, Locarno – Orașele filmului

Important de Citit

Orașele care găzduiesc unele dintre cele mai mari festivaluri europene de film sunt totodată excelente destinații de călătorie.

[the_ad id=”11688″]

Berlin – metropola artiștilor

Cu cei 300.000 de vizitatori, festivalul de film din capitala germană este cel mai mare eveniment de gen din lume, bucurându-se de interes atât în rândul spectatorilor cât și a specialiștilor. În ultimii ani Berlinul s-a transformat în centrul creativ al Europei. Destinațiile berlineze povestesc istoria unei nații pornind de la emblematica poartă Brandenburg, Oficiul Cancelariei, sediul Parlamentului german (clădirea Reichstagului), piața ultramosernă Potsdamer Platz, emoționantul Holocaust Denkmal, turnul de televiziune Alexanderplatz sau punctul de frontieră de odinioară dintre estul și vestul orașului: Checkpoint Charlie.

Cannes – mereu somptuos

Cel mai important festival de film din lume și cea mai mare paradă de celebrități din Europa nu putea avea altă locație, însă plaja cu nisip fin, palmierii de pe Croisette, palatele luxuriante și buticurile de lux, dar și hotelurile în stil Art Deco oferă aceeași imagine impunătoare în oricare altă perioadă a anului. În orașul vechi merită să vizitați muzeul exotic Castre, catedrala ortodoxă și piața Forville. Nu trebuie ratate nici insulele Saint-Honorat și Saint-Marguerite aflate în vecinătate.

 

 

 

 

[the_ad id=”12306″]

 

Karlovy Vary – atmosferă istorică

Datorită celor peste 300 de izvoare de apă termală, localitatea aflată în nord-vestul țării, a devenit de-a lungul timpului una dintre cele mai renumite localități balneare din lume. Clădirile clasiciste din orașul înconjurat de munți și păduri emană o atmosferă de poveste. Tot aici se fabrică și cunoscutul lichior din plante medicinale Becherovka, povestea lui fiind prezentată la Muzeul Jan Becher. Una dintre atracțiile festivalului de film este reprezentată de unul dintre cele mai importante hoteluri de lux din Europa, Pupp Grandhotel, aici fiind filmate mai multe scene din pelicula Casino Royale (2006), precum și parte din seria James Bond. Pe lista oaspeților hotelului găsim aproape toate celebritățile hollywoodiene, dar și Johann Wofgang von Goethe, Johann Sebastian Bach și Richard Wagner.

 

 

Locarno – Elveția Mediteraneană

2300 de ore de Soare pe an și palmieri pe malul Lacului Maggiore, orașul dispune de cea mai călduroasă climă din Elveția. Unul dintre cele mai populare evenimente ale festivalului de film are loc în Piazza Grande, în centrul orașului, sub forma unor proiecții în aer liber. De aici pornesc ulițele orașului vechi, pline de mici magazine drăguțe, piațete umbroase și biserici solemne (Madonna del Sasso). Orașul poate fi străbătut și pe biciclete electrice, închiriate la fața locului, sau, dacă ne dorim o panoramă mai largă, putem urca pe culmea de deasupra orașului, cu telecabina.

[the_ad id=”12968″]

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Cum să te ferești de agresorii online!

Cum să te ferești de agresorii online! Există câteva sfaturi utile pentru a vă feri de agresorii din social media: Ignorați...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -