luni, mai 29, 2023

Cafea: 4 + 1 tendințe din lumea largă

Important de Citit

Dincolo de cafeaua cu lapte obișnuită, există nenumărate variante cu care ne putem reînnoi obiceiurile consumului de cafea chiar și acasă. Iată câteva dintre cele mai interesante rețete.

Espresso tonic

Combinația aparent ciudată a devenit extrem de populară în ultimii ani, cele două băuturi amărui s-au dovedit a fi un mix divin. O găsim și în oferta cafenelelor de specialitate, dar o putem prepara și acasă oricând. Pentru o experiență deosebită, să căutăm un espresso mai fructat, iar apa tonică merge de minune cu lămâie, aceasta evidențiindu-i aroma acrișoară.

Cafea dalgona

 

Este una dintre cele mai recente tendințe, și a reușit să convingă prin textura sa super cremoasă. Nu necesită ingrediente speciale și poate fi preparată acasă fără probleme. Se bazează pe amestecul 1:1:1 de cafea instant, zahăr și apă, din care se prepară o spumă cu ajutorul unui robot, ca apoi să fie turnată în straturi peste lapte. E ceva mai mult de lucru la acest tip de cafea decât la un latte simplu, dar experiența merită.

Affogato

 

Rețeta italiană nu este nici nouă, nici complicată, totuși este unul dintre cele mai bune lucruri ce se pot întâmpla unei cafele. Conține două ingrediente simple: un espresso bine pregătit și înghețată de vanilie. Dacă ne dorim ceva ieșit din comun, putem adăuga un strop de lichior amaretto. În mod tradițional, băutura nu se consumă dimineața, ci după masă, în loc de desert.

Cold Brew

Toată lumea a auzit de cafeaua cu gheață, practic la un espresso tradițional se adaugă gheată. Cold brew este însă altceva, deoarece cafeaua se prepară cu apă rece, fără fierbere. Procedeul este interesant din punct de vedere tehnic, întrucât astfel ies la iveală din cafea arome mai puțin cunoscute. Pentru a o prepara, cafeaua se lasă la macerat 12-24 de ore, iar rezultatul este o cafea cu gust mai puțin puternic decât cafeaua obișnuită.

Latte de vanilie, fără zahăr

Urmărim ultimele tendințe în ceea ce privește cafeaua la punctele Fresh Corner, o inovație recentă fiind latte-ul de vanilie fără zahăr. Apariția sa este o veste bună pentru toți cei care nu consumă deloc zahăr sau cei care vor să scape de kilogramele în plus adunate în timpul Crăciunului. Este cea mai populară cafea aromată fără zahăr la nivel internațional, nu se simte lipsa zahărului, astfel nici cei care preferă aromele obișnuite nu trebuie să facă compromisuri.

Îți recomandăm să citești și articolul Slăbește eficient cu cafea verde

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Vernisaj expoziție pictură

Iubitorii de artă sunt invitați joi, 25 mai 2023, la ora 18:00, la sediul Bibliotecii Județene „Panait Istrati” din...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -