marți, februarie 27, 2024

Brăila – un oraş curat ( sau nu )

Important de Citit

webmaster
webmasterhttp://e-prodesign.net
Fondator Electronic Professional Design, cu o experiență de peste 9 ani în webdesign.

Gunoaie în BrăilaArticol publicat pe Brăila Blog – 29 Septembrie 2009

Încep acest nou articol oarecum frustrat de ceea ce văd în Brăila, şi de data asta nu pe autorităţile locale, ci pe oamenii ce trăiesc în acest oraş. Facând abstracţie de ambalajele aruncate pe străzi, pachete de ţigări etc….

De lăudat:

În oraş vedem, din ce în ce mai dese, containere, la colţ de stradă, special pentru aruncarea gunoiului pe categorii: sticlă, pet-uri şi plastic, hârtie.Ideea, veche în ţările occidentale, e foarte bună chiar dacă e pusă în practică mai târziu ( până la urmă, niciodată nu e prea târziu pentru a face lucruri bune… ).

Dar noi…locuitorii acestui oraş…ce facem? Vedeţi în poza alăturată ( click pentru a vedea imaginea )

Gunoi pe lângă containerExact….aruncăm pe jos, chiar mai mult de atât….aruncăm exact lângă containerele special amenajate.Vrem un oraş mai frumos? Toată lumea vrea. Vrem să fie un oraş curat? Toată lumea vrea. DAR noi ce facem defapt? Continuăm să aruncă pe jos.

Nu sunt genul de om VERDE ( a se înţelege eco ) dar când văd că ne “răsculăm” pentru un oraş mai curat şi defapt continuăm să facem o mizerie de nedescris…. îmi lasă un gust amar.

Avem scuze? NU

Autorităţile ne-au creat condiţii pentru a avea un oraş curat. Containere, coşuri de gunoii mai dese ca acum 10 ani.Noi am rămas cu instinctul de a arunca pe stradă, deseori chiar lângă aceste containere.

Să nu se înţeleagă că-i salt în slăvi pe edilii oraşului. Pot să văd şi partea mai puţin frumoasă, din punct de vedere moral, al acestor containere EUROPENE. S-au ” mâncat ” bani frumoşi în urma licitaţiilor organizate pentru achiziţionarea lor.Dar să revenim al oile noastre. Ce ne lipseşte? Un paznic care să ne atenţioneze de fiecare dată când aruncăm gunoiul unde nu trebuie? Penibil….Ruşine celor care nu pot, nu vor sau le e lene să arunce guinoiul unde trebuie.Până atunci…. Haideţi să nu ne împiedicăm de containerele de pe mijlocul trotuarelor.

Nesimțire - gunoi lângă stâlp Nesimțirea locuitorilor - gunoi lăsat lângă stâlp Gunoi aruncat aiurea

Comentarii

comentarii

Articolul următor
- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Joc și Artă, vernisaj expoziție

Joi, 15 februarie 2024, ora 17.00, la Sala de Lectură din cadrul Bibliotecii Județene Panait Istrati Brăila va avea...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -