marți, mai 18, 2021

Percepţie asupra durerii, rezişti mai mult dacă înjuri ?

Important de Citit

durere-insideDurerea reprezintă simptomul ce aduce cel mai frecvent pe bolnav la medic. În experienţa noastră, între 70 şii 80% din bolnavii internaţi descriu durerea ca elementul important anamnestic ce a determinat consultul şi/sau spitalizarea.

Definirea durerii pare simplă, deoarece orice persoană a resimţit durere şi se raportează la această în încercarea de a o defini, dar o formularea clară se loveşte de evidente dificultăţi. Durerea nu este numai o simplă senzaţie (cum ar fi atingerea sau frigul), ci poartă şi o încărcătură afectivă şi produce o reacţie vegetativă şi comportamentală specifică (la animal, de luptă sau fugă). Prin aceasta, este o percepţie cu o reacţie psihică sistematizată.

Psihologul Richard Stephens a ajuns la concluzia că folosirea cuvintelor urâte scade durerea. Profesionistul a tras aceste concluzii după efectuarea unui experiment cu ajutorul unei găleţi de apă rece ca gheaţă. Voluntarii au fost rugaţi să îşi ţină mâinile o perioadă mai lungă în apă rece. 73 % dintre participanţi au rezistat mai mult testului datorită faptului că au putut înjura, în timp ce colegii care nu au putut face asta s-au dat bătuţi după un timp mai scurt.

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -

Ultimile Noutați

Ateliere pentru copii la bibliotecă

Bună ziua, În era în care tehnologia este în continuă dezvoltare, scrisul la tastatură câștigă tot mai mult teren în...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -

Comentarii

comentarii