vineri, martie 5, 2021

Percepţie asupra durerii, rezişti mai mult dacă înjuri ?

Important de Citit

Modele de unghii la modă 2021

Vrei să descoperi ce modele de manichiură este la modă în 2021? Pentru anul 2021, se fac remarcate câteva...

Alimente bogate în proteine

Căutați alimente bogate în proteine care să vă ofere senzația de sațietate, dar în același timp, să nu conțină...

Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila a primit acreditare ERASMUS+

Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP) a anunțat de curând rezultatele selecţiei de...

durere-insideDurerea reprezintă simptomul ce aduce cel mai frecvent pe bolnav la medic. În experienţa noastră, între 70 şii 80% din bolnavii internaţi descriu durerea ca elementul important anamnestic ce a determinat consultul şi/sau spitalizarea.

Definirea durerii pare simplă, deoarece orice persoană a resimţit durere şi se raportează la această în încercarea de a o defini, dar o formularea clară se loveşte de evidente dificultăţi. Durerea nu este numai o simplă senzaţie (cum ar fi atingerea sau frigul), ci poartă şi o încărcătură afectivă şi produce o reacţie vegetativă şi comportamentală specifică (la animal, de luptă sau fugă). Prin aceasta, este o percepţie cu o reacţie psihică sistematizată.

Psihologul Richard Stephens a ajuns la concluzia că folosirea cuvintelor urâte scade durerea. Profesionistul a tras aceste concluzii după efectuarea unui experiment cu ajutorul unei găleţi de apă rece ca gheaţă. Voluntarii au fost rugaţi să îşi ţină mâinile o perioadă mai lungă în apă rece. 73 % dintre participanţi au rezistat mai mult testului datorită faptului că au putut înjura, în timp ce colegii care nu au putut face asta s-au dat bătuţi după un timp mai scurt.

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -

Ultimile Noutați

Modele de unghii la modă 2021

Vrei să descoperi ce modele de manichiură este la modă în 2021? Pentru anul 2021, se fac remarcate câteva...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -

Comentarii

comentarii