marți, mai 18, 2021

Top 10 cele mai misterioase locuri din lume

Important de Citit

1. Ractrack Playa, California

Racetrack Playa este o regiune deşertică, plină de pietre care se mişcă şi care lasă în urma lor o dâră pe nisip. Minunea se afla în nord-vestul celebrei Văi a Morţii din California. Nimeni nu ştie cum se mişcă pietrele.

pietre miscatoare

2. Socotra, Yemen

Insula Socotra din Yemen pare un loc extraterestru, datorită plantelor cu o înfăţişare bizară. Una dintre cele mai ciudate este copacul Sângele Dragonului, care arată mai mult ca un broccoli şi a cărui răşină este roşie.

Socotra

3. Marea Gaură Albastră, Belize

Marea Gaură Albastră se află în Belize şi are 304m diametru şi peste 120m adâncime. Pare a fi din filmele SF, însă nu este o gaură neagră sau ceva asemănător, şi este considerată drept una dintre cele mai bune zone de scufundat din lume.

marea gaura albastra

4. Câmpia de sare din Utah

Aflată în vestul Marelui Lac Sărat, câmpia de sare – Bonneville Salt Flats este o zonă imensă care este acoperită de un strat de sare, de până la 1,52m grosime în unele locuri. Se pare că regiunea ar conţine circa 147 de milioane de tone de sare.

campia de sare din utah

5. Muntele Roraima

Muntele Roraima este localizat chiar la graniţa dintre Brazilia, Guyana şi Venezuela. Este deosebit din cauza formei sale şi misterios pentru că norii îi acoperă tot timpul platoul din vârf, care este considerat una din cele mai vechi formaţiuni geologice de pe pământ. Se consideră că platoul a fost format prin eroziune, dar faptul că unele specii de plante şi animale pot fi găsite doar aici rămâne un mister.

Muntele_Roraima

6. Fly Geyser

Este un gheizer de lângă Gerlach, Nevada, deosebit pentru că pare să crească în fiecare lună. În momentul de faţă are 3 metri şi ceea ce-l face şi mai interesant este faptul că se află pe o proprietate privată şi că nimeni nu îl poate privi de aproape, decât proprietarul Bill Spoo şi câţiva cercetătoti atent selectaţi de tatal gheizerului.

Fly_Geyser

7. Lacul Vostok

Este cel mai recent mister din Antarctica şi poate chiar şi din lume, existând posibilitatea unor revelaţii majore. Oamenii de ştiinţă cred că lacul de sub gheaţă poate conţine specii ce au trăit acum 15 miliarde de ani. Cercetătorii mai au puţin până să obţină o mostră de apă, aşa că, aşteptăm rezultatele.

Lacul_Vostok
8. Insula Paştelui

Binecunoscutele statui de aici sunt încă un mister pentru cercetători. Nimeni nu-şi explică cum şi de cine au putut fi construite peste 800 de statui de peste 16 metri înălţime cu câteva sute de ani în urmă. Una dintre teorii ar fi că civilizaţia şi-a consumat toate resursele insulei, apoi a migrat sau au fost exterminaţi.

Insula_Pastelui

9. McMurdo Dry Valleys

Sunt nişte gheizere din Antarctica situate într-o zonă de deşert rece, care nu are zăpadă. Aspectul ciudat al acestora este dat de faptul că aceste fântâni arteziene naturale au o concentraţie foarte mare de fier, iar acest lucru le dă un aspect extraterestru.

McMurdo_Dry_Valleys

10. Valea Lunii (Argentina)

Ischigualasto, care înseamnă “locul unde ai pus luna” este o vale din Argentina. Această suprafaţă este împânzită cu formaţiuni geologice generate de eroziuni eoliene, rezultatul fiind rocile rotunjite.
Valea care în trecut a fost fertilă, iar acum este aridă, conţine foarte multe plante şi fosile de animale, iar paleontologii vin din toată lumea pentru a le studia.

valea lunii

 

 

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -

Ultimile Noutați

Ateliere pentru copii la bibliotecă

Bună ziua, În era în care tehnologia este în continuă dezvoltare, scrisul la tastatură câștigă tot mai mult teren în...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -

Comentarii

comentarii