luni, octombrie 2, 2023

Vlad Dragomira – Braileanca care azi împlinește 100 de ani

Important de Citit

I  

Proiectul

“Retea de centre de sprijin pentru victimele violentei domestice – SOS Violenta”

 

batraneteDirectia de Asistenta Sociala Braila alaturi de Asociatia “Aura 2010” participa in calitate de parteneri la implementarea proiectului “Retea de centre de sprijin pentru victimele violentei domestice – SOS Violenta” la nivelul judetului Braila.

Proiectul se adreseaza regiunii SE – NE, cuprinzand judetele Galati, Braila, Tulcea, Vaslui si are drept obiectiv general constituirea unui retele de centre de sprijin la nivel inter-regional pentru victimele violentei domestice in contextul Legii privind violenta domestica cu scopul asigurarii accesului la servicii de sprijin eficiente si coerente pentru un numar de 200 victime ale violentei domestice.

Proiectul are drept scop sprijinirea persoanelor varstnice, victime ale violentei domestice in oricare din formele ei: verbala, psihologica, fizica, sexuala, economica, sociala si spirituala.

In cadrul proiectului, Directia de Asistenta Sociala Braila ofera servicii de consiliere sociala si juridica, existand in acest sens o echipa mobila si un serviciu de tip Tel. Verde gratuit – 0800.800.082.

Centrul de recuperare pentru victimele violentei domestice, cu sediul in Str. Rahova nr.387, infiintat de Asociatia “Aura 2010” ofera servicii de gazduire pe perioada determinata, ingrijire personala, asistenta medicala si recuperare, consiliere sociala si psihologica, de socializare si petrecere a timpului liber, de terapie ocupationala.

Centrul se inaugureaza astazi, 23 10 2015, ora 10.00

 

 

 

      II Premiere centenari

 

Numita Vlad Dragomira va implini venerabila varsta de 100 ani in data de 23.10.2015, ocazie cu care i se va acorda un premiu in valoare de 500 lei.batranete-2000x925

Doamna Vlad Dragomira s-a nascut in anul 1915 in localitatea Latinu (comuna Silistea) din judetul Braila. A fost casatorita (in prezent vaduva). A fost casnica si s-a preocupat de cresterea si ingrijirea copiilor si nepotilor. Fiicele sale sunt decedate, iar singurele rude in viata sunt un frate si o nepoata, care locuiesc in Braila, iar ginerele si un nepot de fiica se afla in strainatate.

La Centrul de ingrijire si asistenta „Sf.Dumitru” unde aceasta este internata in prezent, este vizitata de nepoata, Dragu Eugenia, care a ingrijit-o pana la internarea in centru.

Chiar daca are o varsta inaintata, doamna Vlad Dragomira este lucida, se descurca si singura cu nevoile strict personale si cu deplasarea in interiorul camerei de locuit. Sufera de probleme oftalmologice si de alte probleme specifice varstei inaintate (hipertensiune).

Primarul Municipiului Braila, dr. Ing. Aurel Gabriel Simionescu, ii va oferi astazi, 23 10 2015, dupa inaugurarea Centrului de Recuperare din Strada Prahova nr. 387, premiul de excelenta.

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Nocturna Bibliotecilor la Brăila

Nocturna Bibliotecilor la Brăila Biblioteca Judeţeană Panait Istrati  își deschide larg porţile în seara de vineri, 29 septembrie 2023, între...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -