marți, mai 18, 2021

5 Greșeli de îngrijire a părului pe care le faci zilnic

Important de Citit

Cu siguranță nu îţi mai prinzi părul cu elastice dure şi fără suprafaţă textilă, că nu mai sari peste etapa aplicării măştilor emoliente şi eviţi să îţi mai înfăşori părul ud în prosop pentru că ai aflat că îl degradează. Cu toate acestea, mai există şi alte sfaturi practice care te pot ajuta să îţi îngrijeşti părul mai bine, fără să îi rezervi tot felul de surprize neplăcute.

Hai să aflăm care sunt acele greșeli pe care le repetăm zilnic și pe care noi le considerăm normale, fără să știm cât de mult dăunează părului.

 

coafarea parului in baie1. ÎȚI COAFEZI PĂRUL ÎN BAIE !

În lupta cu şuviţele electrizate, baia poate fi un duşman veritabil – mai ales dacă încerci să îţi usuci părul într-un anumit fel sau dacă plănuieşti să îl îndrepţi cu placa imediat după duş. Pentru rezultate impecabile şi rapide, foloseşte o cameră mai răcoroasă, cu umiditate mai scăzută.

 

 

2. ŢII UN SINGUR ŞAMPON ŞI UN SINGUR BALSAM ÎN CABINA DE DUŞ 

Dacă eşti ca noi, probabil îţi schimbi rujul în funcţie de starea de spirit, dar punem pariu că foloseşti acelaşi şampon şi acelaşi balsam în fiecare zi. Dacă stai bine să te gândeşti, nu prea are sens, de vreme ce doreşti să obţii stylinguri diferite. Atât şamponul, cât şi balsamul, sunt concepute să ofere podoabei capilare anumite beneficii, în funcţie de nevoile mereu în schimbare ale acesteia. De exemplu, nevoile părului tău se pot schimba în funcţie de coafura pe care doreşti să o realizezi, de când l-ai spălat ultima oară, cât produs de styling ai în el de la coafura precedentă sau dacă tocmai l-ai vopsit. Aşa că ţine mai multe produse la îndemână, să ai de unde alege.

3. NU AI ÎNCREDERE ÎN PRODUSELE DE ÎNGRIJIRE652x450_101305-foloseste-cu-cap-produsele-de-coafat-pentru-a-avea-un-par-superb-de-craciun

Produsele sunt menite să îţi sporească variantele de coafare şi să te ajute să struneşti mai bine părul în funcţie de tipul firului de păr. Refuzând complet ajutorul acestora sau folosirea unor produse nepotrivite – este ca şi cum ai încerca să îţi aranjezi părul cu o mână prinsă la spate.

4. EXAGEREZI CU ŞAMPONUL USCAT

Ştim toate ce dar divin poate să fie şamponul uscat atunci când ai nevoie să prelungeşti aspectul fresh al părului încă o zi sau două. Dar, ca mai toate lucrurile pe care le adorăm, prea mult din acest spray care absoarbe excesul de sebum poate să dăuneze. Pe lângă produsele de styling acumulate pe suprafaţa părului, prea mult şampon uscat poate face ca părul să pară foarte uscat.

images5. NU EŞTI ATENTĂ LA TEMPERATURA USTENSILELOR DE COAFARE

Dacă ai făcut un obicei din ondularea sau îndreptarea părului cu ustensile specializate, este bine să investeşti în produse cu temperatură reglabilă. Este foarte uşor să degradezi cuticula capilară dacă o o expui frecvent temperaturilor ridicate. Mai mult, este musai să ai aproape şi un produs termo-protector.

Comentarii

comentarii

Articolul precedentIstoricul Brailei – Episodul XXXVII
Articolul următorBancul zilei
- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -

Ultimile Noutați

Ateliere pentru copii la bibliotecă

Bună ziua, În era în care tehnologia este în continuă dezvoltare, scrisul la tastatură câștigă tot mai mult teren în...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -

Comentarii

comentarii