duminică, mai 9, 2021

Alimentaţi în singuranţă !

Important de Citit

Deşi pare o activitate cotidiană banală, în timpul alimentării atenţia şi respectarea standardelor de siguranţă au o importanţă deosebită.

benzinarie-mol braila portal 1Înainte de alimentare

Reduceţi viteza când intraţi într-o staţie de alimentare; ciocnirea de stâlpul benzinăriei este unul din cele mai frecvente accidente în benzinării. La oprirea lângă pompă, fiţi atenţi ca orificiul de alimentare a maşinii să fie pe aceeaşi parte şi încercaţi să opriţi paralel cu pompa. Începeţi realimentarea doar după ce aţi oprit motorul, aţi tras frâna de mână şi aţi pus schimbătorul de viteză în punctul neutru, după care opriţi orice dispozitiv inflamabil. Verificaţi mereu carburantul pus în rezervor – benzina cu cifră octanică mai scăzută decât cea indicată de producător poate duce la uzura motorului. Cifra octanică a maşinii o găsiţi în interiorul capacului rezervorului, precum şi în ghidul de utilizare a maşinii.

În timpul realimentării

Alimentare-01 braila portal 5În timpul realimentării intraţi în contact cu substanţe inflamabile, aşa că nu fumaţi şi nu folosiţi foc deschis (chibrit sau brichetă)! La fel de important este să nu folosiţi nici telefonul mobil – aşa cum sunt afişate simbolurile şi informaţiile în toate benzinăriile. Deoarece corpul uman se poate încărca electrostatic în timpul alimentării, atingeţi un obiect de metal din apropiere (de exemplu uşa maşinii), şi evitaţi astfel pericolul de foc şi explozie. Pentru că benzina şi motorina pot caza iritaţii, protejaţi-vă ochii şi pielea, pentru a nu intra în contact cu combustibilul, iar dacă întâmplător acestea ajung pe haine, scoateţi imediat îmbrăcămintea respectivă. Nu aşezaţi nici un obiect pe capota maşinii, pentru că puteţi uita uşor de el. La fel, în timp ce plătiţi închideţi uşa vehiculului – nu oferiţi hoţilor oportunităţi.

Alimentarea în canistră

canistra-combustibil-teava-atasata braila portal 2Mulţi oameni umplu canistre în staţiile de benzină pentru  utilajele de grădină sau în alte scopuri. Pentru că frecarea benzinei pe suprafaţa canistrei poate produce scântei care să se aprindă, este important să folosiţi doar canistre autorizate în acest scop. Nu umpleţi cu combustibil o sticlă sau un pet de sucuri! Umpleţi doar canistra specială, pusă pe pământ, evitând astfel eventuala aprindere a vaporilor de benzină din cauza energiei statice. Puneţi duza în gura canistrei astfel încât cele două să fie în contact şi ţineţi în această poziţie pe timpul alimentării. Umpleţi canistra doar până la 95%, pentru a lăsa loc expansiunii combustibilului şi verificaţi dacă este bine închisă. La transport aşezaţi canistra astfel încât să nu fie în pericol de răsturnare, protejaţi-o de lumina directă a soarelui şi nu o lăsaţi în portbagajul maşinii.

braila portal 3 alimentarea pe ce parte eSfat : Dacă la intrarea în staţie vă scapă partea pe care se găseşte rezervorul de combustibil al maşinii, vă ajută săgeata de lângă micul simbol de pe bord.

 

Comentarii

comentarii

Articolul precedentTRUFE
Articolul următorBiserica “Sfântului Mare Mucenic Dimitrie”
- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -

Ultimile Noutați

Prezicere despre viitorul lumii: Automobilele în forma lor actuală vor dispărea în următorii 20 de ani

Industria auto se află pe o curbă de schimbare accelerată. De sute de ani, calul a fost prima unitate...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -

Comentarii

comentarii