luni, mai 29, 2023

Brăileanul ce a realizat un lucru măreţ din pasiune.

Important de Citit

imagesBrăileanul în cauză se numeşte Cristian Savin şi a dobândit pasiunea pentru machete de locomotive de la tatăl său, încă din copilărie.
Macheta unicat este realizată după modelul CFR 231 Pacific, primele locomotive Pacific fiind achiziţionate de CFR în 1913, de la compania müncheneză J. A. Maffei.
Pasiunea şi devotamentul cu care brăileanul a realizat macheta, o ridică în rangul celor mai reuşite, minuţioase şi frumoase locomotive din lume.
Colecţionarii de astfel de capodopere ştiu că preţul de la care porneşte o licitaţie este de 10.000 de euro, iar în cazul în care aceasta nu va avea niciodată o dublură, preţul poate depăşi 100.000 de euro.
„Sunt singurele locomotive din lume cu patru cilindri gemeni, la care prima osie este motoare fiind acţionată atât de cilindri interiori cât şi de cei exteriori. Nicăierii în lume nu s-a mai aplicat acest sistem. Inginerii de la Maffei Munchen au proiectat-o aşa modificând o altă lucrare a lor, celebra locomotivă bavareză S 3/6 dar adaptând-o la condiţiile liniilor româneşti”, a declarat Cristian Savin.Brăileanul nu o vinde încă, demostrând încă o dată că numai pasiunile mari pot da naştere oamenilor mari.

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Vernisaj expoziție pictură

Iubitorii de artă sunt invitați joi, 25 mai 2023, la ora 18:00, la sediul Bibliotecii Județene „Panait Istrati” din...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -