DiverseRețete culinare

Nachos cu carne și guacamole

Ingrediente:

  • 600 – 800 g chipsuri tortilla
  • 1 kg spată de porc
  • 300 ml bere neagră
  • 1 linguriță boia afumată de ardei
  • 1 linguriță zahăr brun
  • 4 căței de usturoi
  • 3 linguri sos barbecue
  • 150 g brânză cheddar
  • 2 avocado coapte
  • 1 ceapă roșie
  • 1 ardei jalapeno
  • 1 lime
  • sare

Mod de preparare :

Berea se amestecă cu sosul barbecue, cu boiaua, zahărul brun, usturoiul pisat și sarea. Carnea de porc se așază într-o tavă, se stropește cu berea condimentată și se acoperă cu o folie de aluminiu. Se pune la cuptor la 140 grade și se coace timp de 4-5 ore. Când s-a răcit, carnea se taie în bucăți subțiri și se amestecă bine cu zeama în care s-a prăjit. Tortilla se așază într-o tavă, se acoperă cu carnea îmbibată în sos și cu cașcavalul răzuit și se lasă la cuptor la 200 grade pentru 10 minute. Înainte de servire, se zdrobește avocado cu o furculiță, se amestecă cu ceapa tocată mărunt, cu ardeiul jalapeno, sarea și zeama de lime. Nchos-urile se servesc cu acest sos guacamole. Dacă nu folosim toată carnea, din cea rămasă putem pregăti niște sandvișuri excelente.

 

Comentarii

comentarii

Tags

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te-ar putea interesa și următorul articol
Close
Back to top button
Close
Close