miercuri, aprilie 14, 2021

Primii pantofi cu toc au fost purtaţi de bărbaţi

Important de Citit

Cum să motivăm copiii să scrie temele sau să le placă școala

Temele sunt o parte foarte importantă a procesului educațional: ele sunt cele care îi ajută pe copii să aplice...

Probleme frecvente în cuplu și cum le putem rezolva

Nu există relație de cuplu perfectă, însă avem dreptul să tindem către ea și să facem tot ce ne...

Rețetă ciorbă de pui cu legume

Binecunoscuta ciorbă de pui îți amintește, cel mai probabil, cu mult drag de casa bunicilor și de zeama caldă...

Ceea ce aflăm este adevărat, bărbaţii au purtat tocuri cu mult înaintea femeilor. Hai sp aflăm motivul!

Primii purtători de tocuri, să consideră că ar fi fost războinicii persani, prin secolul IX. Totuşi tocul nu a avut scop estetic ci practic astfel că acesta era special conceput pentru călărie pentru a împiedica alunecarea piciorului călăreţului în scara de şa.

toc4

După secolul XVI pantofii au devenit un simbol al statutului social, iar tocurile s-au lungit pentru a-i face pe bărbaţi să pară mult mai înalţi. Un rege mai mic la înălţime decât media supuşilor săi nu era tocmai situaţia ideală pentru o prezenţă atât de importantă, de aceea Ludovic al XIV a început să poarte tocuri de peste 10 cm.

toc3

În dorinţa de a-ş afirma egalitatea, femeile din acele vremuri au început să poarte tocuri. Femeile îşi tăiau părul, purtau epoleţi, fumau pipă, purtau pălări masculine, mai apoi au preluat tocurile din dorinţa de a-şi masculiniza vestimentaţia.

Moda tocurilor între bărbaţi s-a răspândit şi s-a transformat într-o versiune mai puţin excentrică pe care şi-o permiteau şi clasele sociale mai puţin privilegiate. Însă nobilii de rang înalt au reacţionat purtând tocuri şi mai înalte pentru a-şi menţine distincţia de clasă superioară.

shoes-6

Pantofii cu toc au fost împărţiți în două categorii:  toc gros pentru bărbaţi şi cu toc subţire pentru femei.

În 1740 bărbații deja au renunțat definitive la tocuri. Dar acest lucru s-a întâmplat cu numai 50 de ani înainte ca tocurile să dispară și din picioarele femeilor, căzând în dizgrație după Revoluția Franceză. Excepţie au făcut cizmele pentru cowboy care şi-au păstrat în continuare tocurile.

toc

Pantofii cu toc au reapărut în modă la mijlocul secolului XIX. Pornografia a fost printre primele domenii de activitate care a îmbrățișat noua tehnologie și a început să publice cărţi poştale imprimate cu fotografii cu femei nude. Modelele erau surprinse în posturi care aminteau de nudurile clasice, însă purtau încălțăminte modernă. După această perioadă pantoful cu toc a devenit un “must have” în ţinutele zilnice ale doamnelor din orice clasă socială.

 

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -

Ultimile Noutați

Cum să motivăm copiii să scrie temele sau să le placă școala

Temele sunt o parte foarte importantă a procesului educațional: ele sunt cele care îi ajută pe copii să aplice...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -

Comentarii

comentarii