Rețete culinare

Masă tradiţională de Paşte – Tartă cu miel şi verdeţuri

După un post lung de 7 săptămâni, pe care l-a ţinut sau nu, tot românul se pregăteşte de sărbătoare cu o masă bogată, cu cât mai multe feluri de mâncare.

Felurile principale de altă dată erau: ouă roşii, drob, pască, cozonac, friptură şi ciorbă de miel.

Astăzi suntem ceva mai pretenţioşi. Carnea de miel rămâne baza dar ea este preparată în mai multe feluri.

Tartă cu miel şi verdeţuri

Ingrediente:

  • 1/2 kg de carne de miel, tocatătarta-de-miel-braila-portal
  • 1-2 legături de ceapă verde, tânără
  • 2 legătură de usturoi verde
  • 100 g caşcaval sau mozzarella
  • 100 g telemea sau feta
  • 2 legături de pătrunjel verde
  • 1 legătură de mărar
  • 1 legătură de tarhon curățate)
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri de coniac
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 pachet de aluat de foetaj de 500 g
  • sare, piper

Preparare

Pasul 1: Verdeţurile se spală şi se toacă.

Pasul 2 : Într-o tigaie cu ulei se căleşte separat carnea condimentată cu sare şi piper. Brânza pentru tartă este sărată deci micşorează cantitatea ei în această etapă.

Pasul 3 : Atunci când carnea este rumenită toarnă coniacul în tigaie, amestecă de câteva ori şi opreşte focul.

Pasul 4 : Într-un bol mare pregăteşte verdeţurile tocate peste care veţi răsturna carnea călită când s-a răcorit.

Pasul 5 : Adaugă două ouă bătute şi brânzeturile : caşcaval sau mozzarela tăiat cubuleţe, feta sau telemea sfărmate.

Pasul 6 : Adaugă usturoiul pisat şi amestecă toată compoziţia, uşor cu mâna.

Pasul 7 : Întinde 2 foi de aluat de foietaj, pe care l-ai lăsat în prealabil la decongelat. Pregăteşte o tavă unsă cu unt sau tapetată cu coală de copt.

Pasul 8 : Întinde una din foi în tavă peste care adaugi compoziţia pregătită anterior , adaugi din loc în loc cele 8 ouă fierte întregi apoi o înveleşti cu cealaltă foaie. Bate un ou cu care vei unge foaia folosind o pensulă.

Pasul 9 : Introdu tava la cuptorul preâncălzit unde va sta aproximativ 35 de minute.

Poftă bună!

Comentarii

comentarii

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te-ar putea interesa și următorul articol
Close
Back to top button
Close
Close