marți, mai 18, 2021

Celule stem pe înţelesul tuturor

Important de Citit

celulele_stemTot am auzit atât în apelurile umanitare, cât şi pe buzele femeilor sau în diverse emisiuni de sănătate, de celule stem. Sincer, trebuie să recunosc că nu ştiam prea multe despre acestea, adică în amănunt la ce folosesc, de ce sunt aduse în discuţie atât de des şi mai ales ce înseamnă cu exactitate. Cum internetul în zilele noastre, pare să aibă răspuns pentru orice întrebare … am ajuns pe diverse site-uri despre celule stem, care mai de care pregătite să mă lămurească cu exactitate.
Aşa am aflat că celulele stem reprezintă celule care stau la baza formării tuturor ţesuturilor şi organelor. Fapt, care la prima vedere e un lucru medical firesc, dar dacă o gândim puţin în profunzime…dacă doamne fereşte am diverse boli, sau trebuie să îmi vindec anumite ţesuturi şi organe afectate de diverşi factori….constat că am o mare problemă. Te întrebi cât costă, cum să intri în posesia lor şi care ar fi cele mai bune din punct de vedere medical. Ca om de rând, nu prea ai timp să asimilezi într-un timp atât de scurt ceea ce specialiştii au făcut de o viaţă. Intervine panica, teama de informaţie multă şi mai ales frica pentru persoana ta.

Dau click după click şi aflu mult mai multe, cum că celulele stem sunt celule nediferenţiate care posedă capacitatea de celule-stema se transforma în celule înalt specializate, care mai departe pot forma ORICE tip de ţesut şi organ din corp. Apoi, aflu că cercetătorii caută modalităţi de a creşte celule stem şi implicit de a dezvolta ţesuturi cu importanţă în tratamentul pentru boli cum ar fi diabetul zaharat sau Parkinson. Uimită de importanţa lor citesc curioasă mai departe şi aflu că în cazul infarctului miocardic, cu ajutorul acestor celule se încearcă înlocuirea acelei porţiuni din muşchiul miocardic afectat. Habar nu aveam că în diferite tipuri de cancer, unde chimioterapia şi crudele tratamente ale acestei urâte boli, distrug măduva osoasă, celule stem, luptă cu succes împotriva lor, formând celule cu specific anticancerigen, ajutând organismul foarte mult în această luptă.
Articolele despre celulele stem mă informează că aceste celule sunt prezente în organism atât în perioada intrauterină cât şi după naştere.
Ee… acum dacă mă întreabă cineva ce sunt celulele stem, pot răspunde clar că înseamnă viaţă şi mai ales sănătate.

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -

Ultimile Noutați

Ateliere pentru copii la bibliotecă

Bună ziua, În era în care tehnologia este în continuă dezvoltare, scrisul la tastatură câștigă tot mai mult teren în...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -

Comentarii

comentarii