vineri, septembrie 22, 2023

Despre consultul la optometrist și etapele lui! Hexamed – Clinică Oftalmologică și Optică Medicală Brăila

Important de Citit

Te gândesti că ar fi momentul să mergi la un consult pentru verificarea dioptriilor, dar nu știi ce presupune acesta? Ei bine, dacă nu ai mai fost până acum într-un cabinet de optică medicală pentru un consult optometric este normal să-ți pui întrebări.


În primul rând, trebuie să știi cu ce se ocupă de fapt un optometrist, profesie ce diferă de oftalmolog. Optometria este știința care se ocupă cu cercetarea, analiza și măsurarea defectelor vederii, precum și corectarea sau compensarea acestora. Practic optometristul îți poate face o consultație în care îți spune dacă ai probleme de vedere, îți poate determina viciile de refracție și tot el îți va recomanda un medic oftalmolog, în cazul în care constată că ochii tăi au nevoie de îngrijire specială.

În următoarele rânduri îți vom descrie pașii pe care trebuie să îi urmezi în cadrul unei examinări optometrice complete și în același timp corectă, pentru ca tu să știi exact ce te așteaptă și să poți evalua obiectiv calitatea vizitei tale în cabinet.

■ Anamneza – analiza istoricului și a simptomelor este prima etapă în cadrul examinării pacientului şi reprezintă totalitatea informaţiilor obţinute de optometrist referitor la starea de sănătate a ochilor pacientului, cât şi a stării generale de sănătate.

■ Următoarea etapă a consultului optometric constă în verificarea dioptriilor utilizând autorefractometrul, cunoscut ca și dioptron. Se vor obține dioptriile orientative necesare corecției vederii.


■ Înainte de proba de lentile este util să determinăm acuitatea vizuală cu ochii liberi. Pe parcursul acestei examinări, pacientul (prima dată cu unul dintre ochi, după care cu celălalt) trebuie să citească litere/numere/forme cu diametru progresiv mai mic de la o anumită distanţă. Testul se realizează mai întâi fără corecție, apoi cu ochelarii existenți (corecția proprie, dacă este cazul).


■ Urmează proba de lentile, în cadrul căruia, după verificarea distanţei pupilare, optometristul aplică pe rama de probă lentile de dioptrii diferite(conform refracției obținute), până când este posibil citirea şi celui mai mic rând de litere, cu contur cât mai clar. Acest lucru se efectuează la ambii ochi, pe rând, după care se verifică vederea binoculară, acordând deosebită atenţie nu numai faptului, ca pacientul să vadă clar, dar şi să se simtă confortabil, să nu acuze ameţeli etc.

■ După efectuarea tuturor testelor mai sus menționate, specialistul va trece toate rezultatele și valorile obținute într-o fișă a pacientului și îți va explica tot ceea ce este necesar în legătură cu dioptriile tale. După etapa de informare, responsabilitatea optometristului este să-ți ofere soluțiile eficiente pentru comandarea ochelarilor de vedere potriviți pentru tine sau pentru înlocuirea celor existenți (dacă este cazul). Totodată, veți stabili împreună și data următorului consult, precum și periodicitatea cu care trebuie să te prezinți la control pe viitor.

Acum că ai înțeles despre ce este vorba, nu mai amâna și programează un consult la una din locațiile Hexamed :

Bulevardul Cuza nr.212 0724 929 700 / 0339 401 012
Calea Călărașilor nr.61 bl.A, Parter 0771 268 718 / 0339 732 610
www.hexamed.ro/locatie/hexamed-braila

Lumea este frumoasă, asigură-te că îți protejezi vederea ca să nu o ratezi!

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Digitalizarea pacienților în Cabinetul Stomatologic – Prima Consultație

Digitalizarea pacienților în Cabinetul Stomatologic - Prima Consultație Salut! Ești gata să descoperi în ce constă prima ta consultație la...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -