luni, aprilie 12, 2021

Vitamina D îți poate salva viața dacă ai Codiv – 19

Vitamina D reduce riscul reacţiilor inflamatorii exagerate.

Important de Citit

Rețetă ciorbă de pui cu legume

Binecunoscuta ciorbă de pui îți amintește, cel mai probabil, cu mult drag de casa bunicilor și de zeama caldă...

Top 6 rase de câini pentru familiile cu copii

Cu toate că multe persoane sunt împotriva creșterii copilului alături de un animal de companie, trebuie să știți faptul...

Care sunt previziunile viitorului în tehnologie văzute de experții lumii?

Industria auto se apropie ușor ușor de prăpastia falimentului. Dacă până acum, lumea își dorea să își achiziționeze un...

În urma studiilor amănunțite s-a demonstrat că Vitamina D reduce riscul reacţiilor inflamatorii exagerate. Aceasta nu trebuie consumată doar de către copii şi adolescenţi, este recomandată inclusiv adulților și persoanelor cu vârstă înaintată.

vitaminaD

Între lunile octombrie și aprilie, nu avem suficientă lumină solară ca să producem vitamina D în piele. Este perioada în care e recomandat să nu lipseacă din alimentație oul, carnea și câte o conservă de sardine. Aceasta vine la pachet și cu vitamina D și cu o concentrație mare de calciu, care poate fi absorbit ușor de organism. Odată cu toamna, toți copiii, adolescenții și adulții, indiferent de vârstă, au nevoie de suplimente alimentare de vitamina D, cu doze zilnice peste 400 de unităţi.
Concentrații scăzute de vitamina D au persoanele care suferă de obezitate, hipertensiune arterială şi diabet. Dar şi fumătorii. Dacă sunteţi într-un din aceste categorii, dozaţi din sânge şi vitamina D și cereţi apoi medicul dumneavostra suplimente.
Proteinele de origine animală din alimentaţie – ouă, lactate, carne – ajută şi altfel sistemul imunitar.
În fiecare zi, sunt suficiente: o felie de carne cât palma sau un ou sau o conservă mică de pește sau o felie de brânză.

Deficitul de vitamina D este de asemenea, mai frecvent la pacienții vârstnici, la pacienții cu obezitate și hipertensiune, exact aceiași pacienți care au și risc mai mare de a dezvolta complicații în cazul infecției cu SARS-CoV-2. În studiile observaționale, nivelurile scăzute de vitamina D au fost asociate cu un risc crescut de pneumonie dobândita în comunitate la adulții în vârstă și copii.Suplimentele de vitamina D pot crește nivelul celulelor T reglatoare la persoanele sănătoase și la pacienții cu boli autoimune. Suplimentele cu vitamina D pot crește, de asemenea, activitatea celulelor T reglatoare.
ATENȚIE : Nivelurile ridicate de vitamina D sunt însă extrem de dăunatoare, putând conduce la hipercalcemie și nefrocalcinoză, mai ales în cazul copiilor. Este important să fie respectate dozele recomandate pentru fiecare pacient în parte și să fie aleasă forma farmaceutică potrivită vârstei (pentru copiii mici soluțiile dozabile în picături fiind cele mai indicate).

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -

Ultimile Noutați

Rețetă ciorbă de pui cu legume

Binecunoscuta ciorbă de pui îți amintește, cel mai probabil, cu mult drag de casa bunicilor și de zeama caldă...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -

Comentarii

comentarii