DiverseSănătate și frumusețeSfaturi utile

Scapă de firele nedorite crescute sub piele

Pentru un epilat uniform prin care să îndepărtezi toate firele de păr chiar și pe cele crescute sub piele trebuie să aplici un tratament de exfoliere. Acest lucru îl poți realiza cu ușurință la tine acasă fără costuri mari sau produse cosmetice scumpe.

fir de par crescu in piele braila portalExfolierea reprezintă îndepărtarea celulelor moarte cu ajutorul unor particule abrazive.

Ai la dispoziție o gamă variată de produse, pe piață , de tipul body scrub dar de ce să nu prepari chiar tu aceast amestec care face minuni?

780570l-202x0-w-d49d8ea6Ingredientul esențial îl reprezintă zațul de cafea. Într-un bol sau un recipient gol cu capac amestecă în cantitate egală gel de duș sau ulei de măsline și zaț de cafea în funcție de zona pe care vrei să o exfoliezi. Dacă rămâne compoziție o poți depozita până la următoarea exfoliere fără niciun fel de problemă. Aplică pe pielea umedă și freacă energic. Insistî în zona coatelor și a genunchilor unde pielea este mai groasă. Poate fi aplicat pe orice zonă a corpului chiar și pe față. O poți aplica direct cu mână sau poți folosi o mănușă pentru baie.

Poți înlocui gelul de duș cu ulei de măsline în combinație cu ulei de argan sau ulei de migdale pentru un miros mai plăcut și o hidratare mai eficientă a pielii. Lasă 15 minute să acționeze după care clătește din abundență.

Fă acest ritual înainte de fiecare epilare (nu mai des de 2 ori pe săptămână) indiferent de metoda pe care o aplici și vei avea un rezultat satisfăcător. Exfolierea cu zaț de cafea este mult mai eficientă decât exfolierea cu orice alt produs body scrub de pe piață.

În plus zațul de cafea are și efect anticelulitic. Pentru o piele mai fina la atingere și mai fermă poți face împachetări cu cafea acasă aplicând un strat de zaț de cafea în amestec cu ulei de măsline, masezi pielea 2-3 minute și înfășori zona în folie de plastic. Stai 30-40 de minute apoi spală pielea din abundență.

 

Comentarii

comentarii

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close