miercuri, mai 19, 2021

Sfaturi pentru îngrijirea copilului în primul an

Important de Citit

Îngrijirea copilului în primul ani – noţiuni elementare

Sunteţi o nou-venită în lumea îngrijirii copilului? Sau aveţi nevoie doar de un curs pentru a vă reîmprospăta noţiunile de bază? Indiferent dacă nu ştiţi absolut nimic despre aceasta sau sunteţi puţin depăşită în domeniu, indiferent dacă aveţi o mulţime de învăţat sau trebuie să umpleţi câteva goluri, acest articol este pentru dumneavoastră.

Beautiful baby of three months old in his mothers hands.RIDICATUL

Manevratul unui gingaş nou-născut implică mult sprijin şi o atingere extrem de blândă.

Spălaţi-vă pe mâini: Nou-născuţii pot răci uşor (şi se pot îmbolnăvi), aşa că va trebui să fiţi atentă să nu îi transmiteţi microbi.

Făceţi-vă cunoscută prezenţa: Înainte de a-l ridica, aplecaţi-vă mult deasupra bebeluşului astfel încât să se simtă în siguranţă în braţe. Şoptiţi-i numele sau uitaţi-vă la el şi zâmbiţi-i, pentru a-şi da seama ce urmează.

Daţi-i timp să se adapteze: Strecuraţi-vă mâinile sub corpul bebeluşului şi ţineţi-le acolo timp de câteva secunde înainte de a-l ridica propriu-zis.

ŢINUTUL

Ţinutul în “leagăn”: Un nou-născut poate fi legănat foarte confortabil cu o singură mână (cu palma ţinându-i fundul şi bebelus_sold_braila_portalcu antebraţul sprijinindu-i spatele, gâtul şi capul) sau cu două mâini pentru o susţinere mai bună.

Ţinutul la umăr: Când ţineţi un bebeluş la nivelul umărului, sprijiniţi-l cu o mână de sub picioare şi fund, iar cu cealaltă susţineţi-i spatele, gâtul şi umerii. Într-adevăr, un bebeluş mai mare va avea probabil mai puţină nevoie de a i se susţine gâtul decât un nou-născut, dar încă va avea nevoie de un sprijin constant al spatelui.

Purtatul în faţă: Ţineţi bebeluşul îndreptat cu faţa spre exterior, ţinându-l cu o mână peste piept, iar cu cealaltă susţinându-i şezutul.

Purtatul la şold: Cu o mână, puteţi ţine un bebeluş mai mare strâns la piept, cu şezutul sprijinit de dumneavoastră.

AŞEZATUL

bebelus_somn_braila_portalBebeluşii adoră să fie transportaţi şi profită de aceste călătorii în braţele dumneavoastră. Dar, în timp ce “a fi taxiul bebeluşului” reprezintă o parte importantă a îndatoririlor dumneavoastră, este important să ştiţi şi cum să faceţi mişcarea pentru a-l transfera din braţe în ţarc (sau pe oricare altă suprafaţă).

Ţineţi bebeluşul strâns: Când vă aplecaţi, ţineţi bebeluşul strâns, susţinându-i cu o mână şezutul şi cu alta spatele, gâtul şi capul.

Daţi-i timp să se acomodeze: Mai ţineţi mâinile pe el timp de câteva momente până când bebeluşul simte confortul şi siguranţa saltelei. După care, uşor, retrăgeţi-vă mâinile.

Şi cu asta aţi terminat: Câteva lovituri uşoare cu degetele sau o apăsare blândă cu palma(în funcţie de ce pare a-i face mai multă plăcere bebeluşului) va mai uşura tranziţia din braţele dumneavoastră. Dacă bebeluşul este treaz, zâmbiţi-i şi şoptiţi-i câteva cuvinte liniştitoare (“Nani,nani…) înainte de a lua o pauză.

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -

Ultimile Noutați

Ateliere pentru copii la bibliotecă

Bună ziua, În era în care tehnologia este în continuă dezvoltare, scrisul la tastatură câștigă tot mai mult teren în...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -

Comentarii

comentarii