duminică, aprilie 11, 2021

Cum să te epilezi cu zahăr acasă.

Important de Citit

Rețetă ciorbă de pui cu legume

Binecunoscuta ciorbă de pui îți amintește, cel mai probabil, cu mult drag de casa bunicilor și de zeama caldă...

Top 6 rase de câini pentru familiile cu copii

Cu toate că multe persoane sunt împotriva creșterii copilului alături de un animal de companie, trebuie să știți faptul...

Care sunt previziunile viitorului în tehnologie văzute de experții lumii?

Industria auto se apropie ușor ușor de prăpastia falimentului. Dacă până acum, lumea își dorea să își achiziționeze un...

“Care este cea mai simplă metodă de epilat fără durere?”Este o întrebare frecventă în rândul femeilor.

Iată o metodă de epilare folosită în saloanele de înfrumuseţare pe care o poţi experimenta oricând la tine acasă folosind câteva ingrediente din bucătărie.

Această metodă este folosită încă din vremea faraonilor, după cum arată studiile istorice, iar în prezent constituie încă o tradiţie în rândul femeilor din Orient. Este vorba despre epilarea cu zahăr.

Să începem cu modul de preparare. Avem nevoie de:

epilare-cu-zahar-braila portal-2 căni cu zahăr

-jumătate de lămâie

-1/4 cană de apă

 

Amestecăm ingredientele într-un vas pe care îl punem pe foc. Foloseşte o spatulă de lemn sau metal cu care să amesteci atunci când începe să fiarbă, pentru câteva minute. Când amestecul devine maro-gălbui (exact ca mierea) oprim focul şi turnăm într-un recipient rezistent la căldură (poţi folosi un borcan în care vei păstră compoziţia rămasă). Iniţial este o compoziţie lichidă, ulterior devine o pastă.

epilare cu zahar-braila-portal

Lasă 10-15 minute la răcit. Nu e ca ceara care, dacă nu e fierbinte, nu este eficientă. Din contră îl poţi folosi 2 ore după preparare fără reîncălzire.

Dacă totuşi vrei să îl reîncălzeşti pasta de zahăr este foarte simplu. Pui recipientul într-un vas cu puţină apă şi îl dai pe foc până se înmoaie atât cât vrei.

Folosire: Epilarea cu zahăr se poate face în două feluri

 

  • fie atunci cât este caldă si foarte maleabilă  (întinzi pe piele cu o spatulă într-un strat destul de gros)-atunci ai nevoie şi de nişte benzi pe care ori le cumperi ori pur şi simplu îţi faci unele dintr-un material de bumbac, nu supraelastic. După ce aplici zahărul pe piele pui banda şi tragi în sens invers creşterii părului.
  • a două variantă este să îl laşi să se răcească,atunci se întăreşte şi îl poţi lua cu mâna şi modela în formă de bilă pe care o întinzi pe piele şi tragi, în repetate rânduri.

Poate fi folosită pentru orice zonă a corpului fără probleme. Este suficient de blândă încât să poată fi pusă de câteva ori pe aceeaşi zonă a pielii astfel încat să extragem chiar şi cele mai mici fire de păr, fără ca acest lucru să cauzeze iritaţii ale pielii.

epilare-cu-zahar-braila-portal

BENEFICII

1. Epilarea cu zahăr este igienică.

2. Conţine numai ingrediente naturale, este 100% naturală: conţine doar apă, zahăr şi suc de lămâie.

3. Nu este fierbinte, se aplică la temperatura corpului  fiind extrem de delicată cu pielea şi sigură chiar şi pentru zonele cu varice.

4. Se curăţă uşor, cu apă călduţă, zahărul fiind solubil în apă;

5. Nu se lipeste de piele, deci nu va agresa niciodată pielea sau ţesuturile ei. Aceasta va extrage firele de păr şi va exfolia celulele moarte ale pielii, ajutând la scoaterea firelor de păr crescute în piele.

6. Nu rupe firele de păr, deoarece pasta de zăhar este foarte zavar vs cearamaleabilă, aceasta pătrunde pe lângă firul de păr până la rădăcina folicului şi lubrifiază practic firul de păr făcând astfel extracţia completă şi mai blândă.

7. Poate epila chiar si cele mai scurte fire de par, min 3-4 mm

 

Comentarii

comentarii

Articolul precedentAlexandru Puiu
Articolul următorFii în armonie cu copilul tău !
- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -

Ultimile Noutați

Rețetă ciorbă de pui cu legume

Binecunoscuta ciorbă de pui îți amintește, cel mai probabil, cu mult drag de casa bunicilor și de zeama caldă...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -

Comentarii

comentarii