joi, noiembrie 30, 2023

Startup-ul suedez de mobilitate Vässla introduce bicicleta electrică cu pedală

Important de Citit

Un navetist urban elegant, care are un design unic și ușor de utilizat.

În Europa, bicicletele electrice au transformat modul de viață al multor oameni, în special al celor care caută o modalitate mai durabilă și mai eficientă de a se deplasa prin oraș fără să se bazeze pe mașini sau transportul public. Din ce în ce mai mult, producătorii se îndepărtează de designul standard al bicicletelor și vin cu noi concepte îndrăznețe care își propun să ridice bicicletele electrice la un alt nivel decât cel deja existent.

Un bun exemplu în acest sens vine de la Vässla, un startup suedez de mobilitate care dorește să facă din e-bike un element de bază în fiecare gospodărie. Cea mai nouă creație a sa se numește Pedal, iar scopul ei este la fel de simplu ca și numele său: să ofere mobilitate tuturor membrilor gospodăriei. Da, un pachet unic nu a fost niciodată sinonim cu ciclismul, deoarece ergonomia este unul dintre cei mai importanți factori pentru a pedala eficient. Cu toate acestea, pedala lui Vässla este concepută pentru a găzdui o gamă largă de ”călăreți pe roți”.

Vässla susține că forma pedalei încorporează un design unisex datorită înălțimii sale reduse. Acest lucru a fost realizat prin integrarea tubului superior și a tubului inferior într-o singură piesă robustă. Nu numai că face bicicleta mai accesibilă, dar îi curăță și estetica, dându-i o atmosferă futuristă. În plus, bicicleta electrică rulează pe roți de 24 de inci, permițând cicliștilor mai scunzi să urce cu ușurință. Acestea fiind spuse, pedala nu este nicidecum o bicicletă electrică sportivă, orientată spre performanță, ci mai degrabă una care are în vedere mobilitatea urbană și accesibilitatea.

În ceea ce privește performanța, pedala Vässla este echipată cu un motor butuc de 250 W care oferă un cuplu de 45 Nm. Performanța sa este însă limitată din cauza regulilor europene privind bicicletele electrice și oferă doar asistență la pedală, fără accelerație. Din acest motiv, Vässla l-a optimizat mai degrabă pentru autonomie decât pentru viteză și l-a echipat cu un senzor de cuplu. Această tehnologie optimizează asistența la pedală în funcție de forța ta la pedală, oferind o asistență naturală și o călătorie generală mai lină. Din punct de vedere al autonomiei, se pretinde că acumulatorul detașabil al pedalei oferă o autonomie de până la 62 de mile, senzorul de cuplu contribuind la această eficiență.
Nu în ultimul rând, trecem la tehnologie. Vässla a încorporat o serie de funcții IoT pe pedală, inclusiv o aplicație mobilă dedicată care vă permite să vă accesați digital bicicleta. Aceeași aplicație vă avertizează, de asemenea, în cazul în care bicicleta dvs. este mutată în timp ce este parcată, precum și înregistrează toate datele de călătorie pentru a le analiza mai târziu. Acest navetist urban techie are un preț nesurprinzător la o primă de 2.990 de euro, ceea ce se traduce în 2.894 USD. Rețineți, totuși, că pedala este deschisă pentru precomandă exclusiv în Suedia pentru moment. Marca are planuri de a face bicicleta disponibilă în curând la Paris și Madrid, livrările fiind așteptate să înceapă în martie 2023.

Sursă: Electrek, Vässla

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Pește sau rechin? Ce tip de jucător de poker ești?

Pește sau rechin? Ce tip de jucător de poker ești? În lumea pokerului, jucătorii sunt împărțiți în mai multe categorii....
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -