AtelierEvenimente și timp culturalȘtiri

A doua sesiune a schimbului de experienţă în domeniul agriculturii

Cea de a doua sesiune de schimb de experienţe în domeniul agriculturii a avut loc pe data de 11 martie 2015 la sediul Câminului pentru Persoane Vârstnice “Sf. Ap. Petru şi Pavel” din Brăila .

Evenimentul s-a desfăşurat în cadrul unui plan de lucru:

1. Deschiderea evenimentului, prezentată de parteneri.

2. Un joc de animare a grupului: “Comoara din oameni” organizat de Elisabeta Drăghici. În cadrul jocului tinerii şi vârstnicii au făcut schimb de impresii pe diferite teme primite de fiecare în parte.

3. O viaţă în agricultură- moment în care domnii Dragomir Niculaie, , Mircea Ion şi Pal Anton le-au împărtăşit studenţilor o mică parte din felul în care se desfăşura agricultura înainte de apariţia tehnologiei moderne.

4. Specialiştii de azi– o enumerare a profesiunilor de astăzi în domeniul agriculturii de doamna Luxiţa Rîşnoveanu-şef lucrări FIAB.

5. Transferul de experienţe – constând într-un rezumat al primei activităţi de grup.

“Să preţuin specialiştii în agricultură!”– Lucrul pe grupe mixte: vârstnici şi tineri- construiesc un slogan sau afiş care promovează profesiunile în agricultură- prezentarea acestora.

– evaluarea impactului asupra grupului ţintă.

6. Impresii. Concluzii.

Scopul proiectului este de a realiza un transfer de experiență (informație) de la o generație la alta în vederea conturării unui model profesional orientat spre dăruire pentru profesie, profesionalism, motivație, experiență valorificată, solidaritate între generații, colaborare între instituții etc.
Parteneri: Asociaţia pentru Promovarea Valorilor Sociale, Facultatea de Inginerie şi Agronomie Brăila, Căminul pentru persoane varstnice “Sf. Ap. Petru şi Pavel” Brăila
Beneficiari: studenţii de la specilizarea Agronomie şi varstnicii (de la căminul amintit)
Perioada de implementare: 3 februarie-5 aprilie 2015
Este un proiect de voluntariat.

 

Comentarii

comentarii

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te-ar putea interesa și următorul articol
Close
Back to top button
Close
Close