Evenimente și timp culturalExpoziții

Expoziţia Imagini din lumea ştiinţei/Bilder aus der Wissenschaft la Muzeul Brăilei „Carol I”

Articol scris de Ana Maria Zlăvog

Miercuri, 29 septembrie 2015, de la ora 15, va avea loc la Muzeul Brăilei „Carol I”, la Galeriile „Gheorghe Naum”, vernisajul expoziţiei Imagini din lumea ştiinţei / Bilder aus der Wissenschaft.

Expoziţia, organizată de Max-Planck-Gesellschaft, prestigioasa instituţie de cercetare ştiinţifică din Germania, este prezentată la Brăila de Goethe-Institut Bukarest. Curatorul expoziţiei este dr. Andrea Wegener, de la Max-Planck-Gesellschaft München.

Pentru realizarea acestei expoziții au contribuit cercetătorii din cele peste 80 de filiale ale Institutului Max-Planck-Gesellschaft care au pus la dispoziţie imagini din diverse domenii de cercetare. De aceea, și gama de tehnici utilizate se întinde de la fotografia convenţională, la imagini realizate la microscop, colorate: microscopie cu iluminare, microscopie electronică cu scanare, microscopie cu efect de tunel, şi până la simulările computerizate.

Expoziția se desfășoară în cadrul proiectului educaţional „Un laborator de fizică şi limba germană”, realizat de Colegiul Naţional „Gheorghe Munteanu Murgoci” Brăila.

Acest proiect educaţional este coordonat de Arnold Schlachter şi Christa Ganterer, director al departamentului de limba germană de la Goethe-Institut Bukarest, avându-i ca parteneri pe doamna profesoară Manuela Gheorghiu (fizică) și doamna profesoară Tatiana Badea (germană) de la Colegiul „Murgoci”.

În acest context, Goethe-Institut Bukarest pune la dispoziţia profesorilor interesaţi o didactizare a expoziţiei, cu scopul de a trezi interesul elevilor pentru studierea ştiinţelor exacte şi promovarea învăţării active a limbii germane.

afis imagini ale stiintei

Comentarii

comentarii

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close