luni, iunie 21, 2021

135 de ani de bibliotecă publică la Brăila

Important de Citit

Anul acesta, la data de 23 august sărbătorim 135 de ani de bibliotecă publică la Brăila. La 23 august 1881 M.S. Regele Carol I, prin Decretul nr. 2134 autorizează deschiderea și funcționarea în orașul Brăila a bibliotecii publice și a muzeului științific, fondat din inițiativă privată, după statutele și regulamentul întocmite ad-hoc.

Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila marchează acest eveniment printr-o expoziție foto-documentară, organizată în cadrul Secției Împrumut pentru Adulți, intitulată „Biblioteca Judeţeana “Panait Istrati” Brăila – Arc peste timp”, deschisă publicului în perioada 23 august – 2 septembrie 2016.

Expoziția reunește documente editate de instituție (cărți, revistele „Ex-libris” și „Rafturi”), calendarele culturale anuale, volumele aniversare – 125 și 130 de ani de bibliotecă publică la Brăila, ex-librisuri, fotografii, regulamentele de funcționare a bibliotecii din anii 1881 și 1910, materialele de promovare a serviciilor bibliotecii. Expoziția este realizată de Silvia Iacob, bibliotecar.

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -

Ultimile Noutați

O carieră în contabilitate are multe de oferit

Indiferent dacă aveați planificat să urmați o carieră în contabilitate sau pur și simplu explorați tainele meseriei ca și...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -

Comentarii

comentarii