duminică, mai 28, 2023

Premiera spectacolului „JACQUES ȘI STĂPÂNUL SĂU”

Important de Citit

Premiera spectacolului „JACQUES ȘI STĂPÂNUL SĂU” de Milan Kundera, regia Cristi Juncu, care va avea loc la Teatrul „FANI TARDINI” din Galați, joi 28 ianuarie 2016 de la ora 19.00.
Teatrul „Maria Filotti” pune la dispozitia dvs. autocarul teatrului, care va pleca către Galați cu o oră înainte de începerea spectacolului și va reveni la Brăila după terminarea reprezentației.
Pentru relații și rezervări de locuri vă rugăm să contactați Agenția teatrului, din str. Mihai Eminescu nr.2, telefon 0239 613969, www.tmf.ro

„JACQUES ȘI STĂPÂNUL SĂU” de Milan Kundera
Traducerea: Petre Bokor
Distribuția:
LIVIU PINTILEASA, IONUȚ VIȘAN, MIHAELA TROFIMOV, ALIN FLOREA, SILVIU DEBU, ADRIAN ȘTEFAN, CORINA BORȘ, NARCISA NOVAC
Regia: CRISTI JUNCU
Scenografia: CRISTINA MILEA
Prezentare
Jacques și stăpânul său nu este o adaptare; este propria mea piesă, propria mea variațiune la Diderot, sau mai precis, fiind concepută cu toată admirația, omagiul meu lui Diderot. Această variațiune-omagiu este o întâlnire multiplă: aceea dintre doi scriitori, dar și aceea dintre două secole. Precum și aceea dintre roman și teatru. Forma scrierii dramatice a fost totdeauna mult mai rigidă și mai normativă decât forma romanului. Teatrul n-a avut niciodată un Laurence Sterne. Așadar, eu n-am scris numai un omagiu lui Diderot, ci și un omagiu romanului, încercând să dau comediei mele acea libertate formală pe care a inventat-o Diderot-romancierul, dar pe care n-a cunoscut-o niciodată Diderot-dramaturgul.” (Milan Kundera)

premiera teatrul maria filotti braila

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Vernisaj expoziție pictură

Iubitorii de artă sunt invitați joi, 25 mai 2023, la ora 18:00, la sediul Bibliotecii Județene „Panait Istrati” din...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -