luni, iunie 21, 2021

Biserica Adormirea Maicii Domnului Brăila

Important de Citit

Biserica Adormirea Maicii Domnului Braila
biserica_adormirii_maicii_domnului_brPrima clădire a acestei biserici a fost din cărămidă şi s-a ridincat în anul 1844. Această biserică a ars în 1895 în urma unui incendiu din cauza neglijenţei unor tinichigii care reparau acoperişul. Pe locul Bisericii s-a construit un paraclis din lemn, folosindu-se fondurile fostei biserici şi donaţiile unor enoriaşi.
Actuala construcţie a bisericii a fost începută la 31 mai 1909 când s-a pus piatra de temelie şi a fost terminată la data de 27 aprilie 1914. Sfinţirea s-a făcut în acelaşi an cu ocazia hramului de “Sfânta Maria” prin bunăvoinţa preasfinţitului episcop al Dunării de Jos, Miron Miculescu.
Construcţia s-a realizat din cărămidă, în stil bizantin românesc cu planul în formă de cruce, cupola rotundă şi cu două turle, arhitect fiind Mihai Nicolescu. Preotul Paroh care s-a ocupat de construcţia bisericii a fost Ilie Didicescu ajutat de preotul Ioan Nicolau.
Constructorul bisericii a fost Dumitru Dumitrescu, iar pictorul dispunea până la primul război mondial de o avere de biserica_adormirii_maicii_domnului_brailapeste 100 000 lei, posedând în numerar 25 000 lei şi cinci proprietăţi în oraş. În jurul bisericii se găsea o grădină frumoasă.
Biserica pe parcursul timpului a suferit o serie de renovări şi restaurări ale construcţiei şi picturii, realizate prin diferite donaţii. După 1950 prin stăruinţa preotului paroh Ştefan Copae s-a construit lângă biserică un cabinet medical situat în Str. Unirii  nr. 220.
Actualmente preot este Cătălin Hurmuzache.
Biserica este situată pe strada Unirii nr. 220
Sursa: “Bisericile Brăilei” de Dr. Ionel Ştefan Alexandru

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -

Ultimile Noutați

O carieră în contabilitate are multe de oferit

Indiferent dacă aveați planificat să urmați o carieră în contabilitate sau pur și simplu explorați tainele meseriei ca și...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -

Comentarii

comentarii