Informații despre orașul BrăilaIstorieMonumente

Fostul Hipodrom din Brăila

În anul 1880 s-a fondat Societatea Equestra şi de Încurajare pentru ameliorarea Rasei Animalelor, s-au achiziţionat armăsari de rasă pentru reproducţie şi s-au pus la dispozţia celor interesaţi. În anii 1886 şi 1887 societatea a organizat alergări de cai pe platoul din spatele gării şi pentru prima dată în ţară a iniţiat un concurs de alergat la trap.

hipodrom-1

Din anul 1887, societatea, din lipsă de fonduri a fost închisă, reluându-se activitatea în anul 1902 când şi-a schimbat şi numele în Societatea de Încurajare pentru Îmbunătăţirea Rasei Animalelor.

hipodrom-2

În toamna anului 1902 societatea a organizat alegeri pe Hipodromul de lângă Oborul de vite. În primăvara anului 1903 s-a construit Hipodromul propriu pe terenul de lângă Parcul Monument donat de Primăria Municipiului Brăila. În perioada ocupaţiei germane (1916-1918) clădirea Hipodromului a fost complet distrusă.

hipodrom-3

După o vizită în oraş a regelui Ferdinand, din ianuare 1923, care s-a interesat de activitatea Societăţii, s-a constituit un comitet al cărei preşedinte de onoare era chiar Regele, care a decis începerea în primăvara anului 1923 a lucrărilor unu nou hipodrom. Astfel în două luni s-au ridicat tribunele şi gardul împrejmuitor al Hipodromului, pista urmând a se construi în primăvara anului 1924, când Societatea organizează şi primele curse de după reconstrucţie.

hipodrom-4

hipodrom-5

 

Sursa: Brăila în cărţi poştale ilustrate, Ştefania Botez; Album foto-documentar 1896-1948, Ion Volcu

Comentarii

comentarii

Related Articles

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te-ar putea interesa și următorul articol
Close
Back to top button
Close
Close