vineri, iunie 18, 2021

Deschiderea Secției franceze la Biblioteca Județeană

Important de Citit

Ieri, 11 aprilie 2016, ora 16.30, la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila a avut loc deschiderea Bibliotecii Franceze “Ilarie Voronca” în cadrul Centrului Multilingv, aflat pe strada Belvedere nr. 3. Compartimentul a luat ființă în 2013 printr-o donație de carte franceză de 5.000 de volume aduse din Franța de Clubul Lyon, prin amabilitatea profesorului doctor Sofia Dima de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați.

Fondul de carte cuprinde literatură universală franceză, enciclopedii, cărți din domenii precum istorie, geografie, filozofie, generalități, religie, politică, economie și științe, dar și albume de călătorie. Activitățile care se vor desfășura în cadrul secției sunt: împrumut la domiciliu sau consultare pe loc, concursuri școlare și literare – Ziua Francofoniei, expoziții de carte, clubul de lectură „Magia romanelor franceze”. De asemenea, vor avea loc diverse manifestări desfășurate cu ocazia evenimentelor marcante ale culturii și civilizației franceze organizate de bibliotecarii secției sau în colaborare cu voluntari.

În cadrul Centrului Multilingv funcționează și compartimentul de carte engleză care a luat ființă în 2004 cu sprijinul Clubului Rotary Brăila în colaborare cu Clubul Rotary din Newbury Park, SUA, printr-o donație care a însumat 7.350 documente. Fondul existent conține beletristică, dar și cărți din alte domenii, Secția Engleză oferind aceleași servicii ca și Biblioteca Franceză.

foto biblioteca franceza

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -

Ultimile Noutați

Cum depistăm rapid depresia și cum combatem stările neplăcute produse de aceasta?

Deși poate părea greu de crezut, depresia este considerată una dintre cele mai comune afecțiuni ale mileniului curent. Stilul...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -

Comentarii

comentarii