marți, iulie 27, 2021

Ţiganii în Brăila sunt scutiţi de orice responsabilitate

Important de Citit

În Brăila ţiganii sunt peste tot, de la cele mai sărace localuri, magazine, intersecţii până la cele mai scumpe locuri unde cei mai mulţi dintre noi nu ajungem decât cu privirea.

 

Conveţuiesc cu ei de peste 10 ani în acelaşi cartier, la câţiva metri distanţă de locuinţa lor. Dacă m-ar întreba cineva dacă aceste fiinţe merită să trăiască răspunsul ar fi categoric şi fără regret NU.

Atâta timp cât la 5-6 ani nu au suflet nici măcar pentru un animal, ei nu merită nici un colţ de pâine. I-am privit de zeci de ori cum sugrumau pui de căţei şi îi târau după ei pe asfalt sau cum îi legau şi îi trânteau de pământ până rămâneau fără aer.

Ultima mea experienţă cu ei a fost în această dimineaţă, când la ora 6:30  am găsit geamul de la maşină din faţă pe partea dreaptă spart. Absolut tot făcut bucaţele, cioburi pe tot trotuarul, pe scaunul din faţă şi pe bord. Nu am înţeles motivul. Au furat din torpedou un binoclu în valoare de 150 de lei. Dacă ar fi avut intenţia de a fura obiecte,  în maşină aveam o tabletă, uitată din greşeală pe care ar fi găsit-o dacă furtul era scopul. Scopul lor a fost pur şi simplu plăcerea de a face rău.

Stând afară şi păzind maşina, peste zi, căci mi-era teamă să nu rupă cineva celofanul lipit în geam  şi să mai facă cine ştie ce, aceeaşi ţigani care m-au păgubit de câteva sute de lei fugăreau un copil şi îl băteau cu pietre. Lucru care se întâmpla exact lângă toţi ţiganii din şatră care erau ocupaţi să facă grătar în stradă. Ce le-au spus când i-au văzut că băteau un copil nevinovat cu pietre? Fix nimic.

Îmi mai recuperez eu banii pe geamul spart de la ei vreodată?  Mai are curaj copilul bătut cu pietre să treacă pe acolo în fiecare zi în drum spre casă? Ei se vor comporta la fel şi mâine.

De ce li se mai trimit ajutoare când părinţii lor sunt în puşcărie şi ei, peste 10 copii, sunt lăsaţi în grija a două copile de 14 ani? Se cunosc foarte bine activităţile lor pentru că poliţia este lunar la ei la poartă dar nimic nu se schimbă. Noi suntem nevoiţi să îi suportăm în
continuare cum aruncă cu pietre în copiii, casele şi maşinile noastre, cum dau foc nesupravegheat lucrurilor în stradă, cum ţin paranghelii cu manele live câte 3 zile, cum omoară animale nevinovate, cum rup pomii vecinilor vara încercâd să culeagă fructe, cum sar gardul şi fură din curţile vecinilor, cum rup orice ai încerca să plantezi în grădina de la poartă, cum se bat în stradă fără jenă, cum înjură şi vorbesc vulgar în faţa oricui….

Până când?

Comentarii

comentarii

- Reclame -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -

Ultimile Noutați

Lansare de carte Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila

„Pe cuvânt de polițist”, Iulian Florin Goliță Aflat la pensie de puțin timp, polițistul Iulian Florin Goliță s-a îndreptat spre...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -

Comentarii

comentarii