duminică, mai 28, 2023

Monumentele Brăilei-Episodul V

Important de Citit

Zona este înconjurată şi de importante edificii publice:palatul agriculturii braila portal

I. Palatul Agriculturii în care se află sediul Direcţiei Judeţene de Agricultură. A fost realizat de arhitectul Ion Mincu într-un stil specific românesc în anul 1925.

II. Clubul Tineretului, finalizat în 1994 cuprinde o modernă sală de spectacole cu capacitate de 450 locuri, cât şi discotecă. În alte sălifoto_1290097947-Casa_tineretului se afla amenajată Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” transferată aici temporar. Înfiinţată în 1881 este una din cele mai vechi şi mai mari unităţi de acest gen din ţară, având peste 250.000 de volume, printre care şi ale brăilenilor de renume ca : Anton Bacalbaşa, Ilarie Voroncea, Mihail Sebastian, P. Panaitescu – Perpessicius şi bineînţeles ale acelui care îi poartă numele. Într-o aripă a clădirii se află Biroul de Tranzacţii şi Turism, (fostul BTT) care beneficiază de hotelul „Tineret” de 2 stele, cu capacitate de 50 de locuri.finante braila

III. Casa Finanţelor – ce a fost finalizată în anul 1998 şi adună în interiorul ei Direcţia Financiară şi Garda Financiară. În momentul de faţă (1998)  este a doua clădire de acest tip din ţară.

IV. Magazinul „Romarta” se află la parterul şi etajul întâi al unui13143418 bloc de 8 nivele situat în partea stângă a Palatului Administrativ. Tot aici are sediul şi societatea de turism „Traian” (fostul Oficiul Judeţean de Turism).

V. În partea dreaptă a Palatului se află sediul sld_h1Liceului „Gheorghe Munteanu-Murgoci”, care funcţionează din anul 1912 într-o fostă cazarmă militară. În prezent(1998), este în curs de reamenajare lucrările urmând să fie finalizate în acest an.

Prin faţa acestei pieţe trece Calea Călăraşilor, ce este denumită şi „Calea Soarelui”, datorită orientării sale de la est la vest, şi tot de aici porneşte cel mai larg şi monumental bulevard al oraşului, construit în anul 1860, care astăzi se numeşte Bulevardul Independenţei.

Sursa: Ionel Ştefan ALEXANDRU, Milica ALEXANDRU – BRĂILA

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Vernisaj expoziție pictură

Iubitorii de artă sunt invitați joi, 25 mai 2023, la ora 18:00, la sediul Bibliotecii Județene „Panait Istrati” din...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -