Evenimente și timp culturalInformații despre orașul Brăila

Programul național România EduCaB

România EduCaB vizează 626 de biblioteci publice din nouă județe . Proiectul va fi implementat la nivel local în bibliotecile din localitățile Viziru, Bordei Verde, Mircea Vodă și Frecăței.

Campania-de-Carte-BlackRomânia EduCaB este o platformă națională inter-instituțională, inter-disciplinară, lansată în 2015, cu scopul de a crește capacitatea bibliotecilor publice din țară de a răspunde nevoilor educaționale și de dezvoltare la nivel local. Programul vizează lărgirea și înnoirea fondului de carte și a materialului educațional, inclusiv a calculatoarelor, sprijinirea intervențiilor la nivel de infrastructură fizică (mobilier, amenajări), programe educaționale ( schițarea și implementarea unor inițiative pe termen scurt și mediu) în 626 de biblioteci din 9 județe, printre care și Brăila. Pentru început proiectul va fi implementat în bibliotecile publice din Viziru, Bordei Verde, Mircea Vodă și Frecăței, dar acesta poate fi extins și în alte biblioteci din județ.

Editurile brăilene care doresc să doneze cărți pentru a sprijini acest proiect se pot adresa Bibliotecii Județene “Panait Istrati” Brăila, persoană de contact Corina Ciuraru, corina_ciuraru@bjbraila.ro, tel. 0239619590 int. 106.

Mai multe organizaţii, grupuri informale, companii, ONG-uri, instituţii publice sunt implicate în implementarea conceptului EduCaB. Printre acestea se află Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila alături de: Biblioteca Naţională a României, Ipsos România, Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), Centrul Român pentru Inovație în Dezvoltare Locala, NexT Cultural Society, Asociația “Tineri pentru Europa de Mâine”, START România, Rotaract Dolj și Suceava, Asociaţia Culturală Ginger Group, ARTI România, Bibliotecile Judeţene din Vâlcea, Dolj, Dâmboviţa, Suceava, Vaslui, Teleorman, Timiş şi Cluj.

Pe 8 octombrie 2015, la ora 14.00, la Biblioteca Națională a României are loc întâlnirea dintre editori și bibliotecari în cadrul programului România EduCaB. Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila va fi reprezentată de către Dragoș Neagu, director și Corina Ciuraru, șef serviciu.

Programul România EduCaB se va desfășura până pe 21 decembrie 2015 și își propune să sprijine procesul de creștere a capacității bibliotecilor publice de a funcționa ca centre de resurse pentru comunitățile locale, oferind platforma instituțională pentru ca diverse organizații și grupuri informale să se implice prin implementarea unor proiecte pe domeniul lor de expertiză, lărgindu-și astfel grupul țintă și aria de acoperire.

Campania-de-Carte-Black

Comentarii

comentarii

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close