luni, octombrie 2, 2023

”PORTRETUL TĂU CU OCHII MEI” Lansarea celui de-al treilea volum al Adrianei Bogatu

Important de Citit

”PORTRETUL TĂU CU OCHII MEI”

Lansarea celui de-al treilea volum al Adrianei Bogatu

 Articol scris de Ana Maria Zlăvog

Vineri, 5 februarie, 2016, începând cu ora 17.30, la MUZEUL BRĂILEI ”CAROL I”, Brăila, va avea loc lansarea volumului ”PORTRETUL TĂU CU OCHII MEI”, semnat de Adriana Bogatu, distins cadru didactic de Limba și literatura română de la Colegiul Național ”Nicolae Bălcescu” Brăila.

 În opinia autoarei, ”cartea este un exercițiu de literatură spontană, inspirată din viața fiecăruia dintre noi”.

Adriana Bogatu face parte din elita intelectualităţii brăilene, fiind, totodată, un scriitor apreciat, cu remarcabil potențial artistic și rafinament narativ. Scrie din vocație, tot așa cum își desfășoară activitatea didactică.

A debutat ca autor de cronică teatrală în revista „Dialog” a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, publicând apoi constant, până la sfârşitul studenţiei, în 1989.

În 1987 a realizat un scenariu pentru televiziune după nuvela eminesciană „Sărmanul Dionis”. În 2009, a publicat volumul de proză „Confesiuni ipotecate sau roman pentru un singur cititor”, la Editura „Aldo Press”, din Bucureşti iar în 2014, la aceeași editură, volumul „Clepsidre fără nisip”.

 Prezentarea cărții lansată vineri , publicată la Editura Dexon, va fi realizată de

RADU MARINESCU, medic chirurg, managerul Clinicii ”INTERMEDICA HIGH CARE”, București, un autentic pasionat de literatură și artă.

Invitat special este domnul Emil Dan Popovici, autorul copertei și al numeroaselor fotografii care însoțesc textele publicate .

Moderator: actrița Nicoleta Brânzia

Își vor mai da concursul un grup de tineri actori, coordonați de doamna profesor Iuliana Blănaru, de la Liceul de Arte ”Haricleea Darclee”, Brăila.

Grafica afișului este realizată de Adrian Cruceanu, din București, fost elev al Colegiului Național ”Nicolae Bălcescu” Brăila.

Vom reveni cu detalii de la eveniment și cu o analiză literară a volumului.

”PORTRETUL TĂU CU OCHII MEI”

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Nocturna Bibliotecilor la Brăila

Nocturna Bibliotecilor la Brăila Biblioteca Judeţeană Panait Istrati  își deschide larg porţile în seara de vineri, 29 septembrie 2023, între...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -