duminică, mai 28, 2023

Acţiune pentru prevenirea actelor ilicite de comerţ

Important de Citit

În ziua de 13 ianuarie 2011, poliţişti din cadrul Biroului Ordine Publică pentru Mediul Urban au acţionat în pieţele agro-alimentare şi complexurile comerciale, de pe raza municipiului Brăila, cu scopul prevenirii şi combaterii actelor ilicite de comerţ şi menţinerii climatului de siguranţă civică.

Cu această ocazie, au fost controlate 17 societăţi comerciale, 20 întreprinderi familiale, 18 persoane fizice autorizate şi acte ilicte9 producători particulari, fiind constatate 3 fapte de natură penală. Totodată, au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale, conform Legii nr.12/1990 (republicată), în valoare totală de 1.500 lei.

Exemple:

* La orele 10.30, a fost depistat, în apropiere de Piaţa Radu Negru, numitul N.C. (21 de ani), din Brăila, care oferea spre vânzare 6 pachete cu ţigări, de provenienţă Republica Moldova. I s-a întocmit dosar penal, conform Legii nr.571/2003, privind Codul fiscal, modificată de OUG 54/2010, iar ţigările, în valoare de 60 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

* La orele 10.30, a fost depistată, în Piaţa Microhală, numita P.A. (50 de ani), din Brăila, care, în calitate de vânzătoare a unei societăţi comerciale, oferea spre vânzare şase ceasuri, în

alte condiţii decât cele prevăzute de lege. Acesteia i s-a întocmit dosar penal, conform Legii nr.84/1998, privind mărcile şi indicaţiile geografice, iar ceasurile, în valoare aproximativă de 300 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

* La orele 12.00, poliţiştii au depistat-o, în incinta unui complex comercial, situat pe Şoseaua Râmnicu-Sărat, pe numita P.F. (41 de ani), din Brăila, care comercializa articole vestimentare, având inscripţii şi denumiri de firme înregistrate. Celei în cauză i s-a întocmit dosar penal, conform Legii nr. 84/1998, privind mărcile şi indicaţiile geografice, iar bunurile, în valoare totală de circa 1.300 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Comentarii

comentarii

Articolul precedent
Articolul următor
- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Vernisaj expoziție pictură

Iubitorii de artă sunt invitați joi, 25 mai 2023, la ora 18:00, la sediul Bibliotecii Județene „Panait Istrati” din...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -