luni, mai 17, 2021

Ora Pământului – Brăila

Important de Citit

webmasterhttp://e-prodesign.net
Fondator Electronic Professional Design, cu o experiență de peste 9 ani în webdesign.

Aseară, între orele 20:30 şi 21:30, s-a sărbătoril Ora Pământului ( Earth Hour ) şi în Brăila.

Earth Hour este unul din cele mai mare evenimente mediu din istorie. Mişcarea a fost iniţiată pe 31 Martie 2007 la îndemnul organizaţiei WWF – Australia.

 

Prima dată

La iniţiativa WWF- Australia, pe 31 martie 2007, peste 2.2 milioane de oameni şi 2000 de sedii de companii din Sydney au stins luminile pentru o oră, ca semn al conştientizării problemei schimbărilor climatice. Mii de oameni au ieşit atunci pe străzile oraşului, sărbătorind Pământul în diferite feluri: petreceri şi concerte fără surse de electricitate, observaţii astronomice, picnicuri în familie la lumina lumânării.

Astăzi

Este una din cele mai mari mişcări de mediu de pe Pământ. În fiecare an numărul persoanelor şi oraşelor care participă la acest eveniment creşte considerabil.

Mulţi ar spune că este un eveniment care nu are nimic de spus, nu face nimic considerabil. În primul rând, se promovează un fel de a fi. Se încearcă conştientizarea efectelor negative care le avem asupra Mediului Înconjurător, asupra Terrei. Nu se organizează “Ora Pământului” în special pentru a vedea cât se economiseşte într-o oră. Totuşi, şi calculele matematice demonstrează un uriaş consum economisit. Am putea face asta mai des. Sau am putea încerca să fim mai atenţi la resursele care le folosim pentru a proteja natura, mediul în care copii şi nepoţii noştri vor trăi.

 

Galerie foto Ora Pământului – Brăila

Fotograf: Cornel Crătineanu

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -

Ultimile Noutați

Ateliere pentru copii la bibliotecă

Bună ziua, În era în care tehnologia este în continuă dezvoltare, scrisul la tastatură câștigă tot mai mult teren în...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -

Comentarii

comentarii