miercuri, noiembrie 27, 2024

3 modalități simple de a scăpa de mătreață cu sare și altele de prin bucătărie

Important de Citit

Mătreața reprezintă părticele de epidermă de culoare albicioasă, care se desprind de pe pielea capului . Pe scalpul gras, mătreața se prezintă sub formă de solzi mai mari, mai groși și cu tendința de a se lipi de scalp la baza părului. Mătreața poate fi  însoțită de mâncărimi ale scalpului.

Mătreaţa este parte a unei afecţiuni foarte frecvente, cunoscută sub numele de dermatită seboreică. După cum o spune şi numele, ea se dezvoltă pe zonele grase, seboreice ale corpului, scalpul fiind primul afectat.

Dacă nu ai o problemă avansată pentru care este nevoie de opinia unui medic specialist poți încerca câteva remedii naturale ce vor reduce nivelul de mătreață iar în alte cazuri ea poate dispărea. Important este să folosești constant aceste tratamente, sau doar unul din ele, pentru un rezultat pe o perioadă îndelungată până ce mătreața dispare.

1.Lămâile

Aciditatea sucului de lămâie proaspăt stors combate ciuperca de pe pielea capului. Nici nu are substanțele chimice și alte ingrediente sintetice care ți-ar putea agresa scalpul și părul.
-2 linguri jumătate de suc proaspăt de lămâielemon
-1 cană de apă

Utilizare:
Masează pielea capului cu 2 linguri de suc de lămâie și lasă să acționeze un minut. Amestecă 1 linguriță de suc de lămâie cu 1 cană de apă și clătește părul cu ea. Repetă zilnic cât timp e nevoie.

  • un alt tratament cu lămâie eficient este suc de lămâie+ulei de măsline

– cantitatea o stabilești în funcție de lungimea părului, pentru băieți o linguriță de suc de lămâie și două de ulei de măsline este suficient; acest amestec se încălzește puțin, cât să fie călduț, și se masează părul și pielea capului foarte bine; se lasă să acționeze 15 minute și se clătește din abundență pentru că uleiul de măsline neclătit lasă un aspect neplăcut părului; chiar și pentru părul lung cantitatea nu trebuie să fie mare pentru că aplici doar la rădăcină nu pe întregul păr.

 2.Sarea

Știai ca te poate ajuta să scapi de mătreață nu doar dă gust mâncării? Este ușor abrazivă datorită cristalelor sale și saltacționează ca un exfoliant natural, inlăturând uleiul în exces și pielea moartă. Este eficient pentru că pregătește terenul pentru șampon, care poate fi absorbit mai ușor de pielea capului și, astfel, este mai eficient. Încearcă!
-3 linguri de sare

Utilizare
Masează ușor pielea capului uscată sau puțin umedă cu 3 linguri de sare, timp de 2-3  minute. Spală-te cu șampon imediat dupa aceea.

3.Bicarbonatul de sodiu

Are o gamă largă de utilizări care nu dau greș! Ajută la inlăturarea mătreții deoarece exfoliază cu blândețe, bicarboant de sodiuînlăturând pielea moartă. Acționează și ca antifungic, pentru că ciupercile pot fi unul dintre motivele care cauzează apariția mătreții. În plus, particulele sale mici pot ajuta la înlăturarea completă a crustelor de piele din păr – în loc să le rupă doar în bucăți mici.
-1 linguriță de bicarbonat de sodiu
-1 cană cu apă
– câteva picături de ulei de rozmarin (optional)

Utilizare :

Amestecă o linguriță de bicarbonat de sodiu cu o cană de apă, foarte bine. Folosește soluția în loc de șampon, zilnic dacă se poate.  Dacă simți că trebuie neapărat să folosești șampon (dar trebuie să încerci bicarbonatul de sodiu mai întți) atunci adaugă o linguriță de bicarbonat la o cantitate egală de șampon. Uleiul de rozmarin e opțional, dar sunt persoane care declară că rozmarinul le ajută și are și o aromă placută.

Tratamentele naturale sunt recomandate în special pentru copii !

[the_ad id=”11701″]

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Florin Duțu – Chiorpangiu, lansare de carte

Joi, 28 noiembrie 2024, ora 17.00, la Biblioteca Județeană Panait Istrati Brăila are loc lansarea volumului de povestiri Chiorpangiu...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -